Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Priporočilo zbornice za prihajajoče praznike – veselje ob sproščanju naj spremlja odgovornost ​

23.04.2021 14:43

Sporočilo za javnost

Ljubljana, 23. april 2021. V Sloveniji je v zadnjih dneh opazen trend zmanjševanja bremena epidemije, zato se postopoma rahljajo tudi ukrepi. V prihajajočih dneh, ko nas čaka tudi nekaj praznikov, bodo po dolgem času spet odprte terase lokalov. Prav tako gibanje ni več omejeno na regije. Vse to nas kot družbo navdaja z veseljem in optimizmom. Zdaj tudi vemo o virusu že veliko več, kako se prenaša in kateri so tisti potrebni zaščitni ukrepi, ki virusu preprečujejo širjenje.

Prav zato v prihajajočem bolj sproščenem tednu ob vseh teh pozitivnih spremembah spoštovani prebivalci in prebivalke Slovenije bodimo še naprej odgovorni in še vedno dosledno spoštujmo ukrepe za preprečevanje širjenja virusa (maske v zaprtih prostorih, higiena rok in kašlja, vzdrževanje razdalje, zračenje prostorov).  

Tudi pri odločanju o prehodih meje naj še vedno velja načelo previdnosti. Smiselno je, da premislimo o potovanju v tujino, predvsem na območja s slabšo epidemiološko sliko. Tja potujemo le, če je res nujno. Po povratku iz tujine pa se testirajmo, se – če je le možno – vsaj za nekaj dni osamimo in se opazujmo ter nato ponovno testiramo, preden se vrnemo v delovna okolja.

Tako bomo zaščitili svoje bližnje, sodelavce in poskrbeli, da bo tudi po praznikih trend širjenja epidemije še naprej v upadanju, kar je naš skupni cilj in želja. Poleg tega pa bomo s tem poskrbeli tudi za ranljive skupine in vse tiste z večjim tveganjem, ki še čakajo na cepljenje in jih morebitna okužba lahko resno ogrozi.  

Vsem prebivalcem želimo prijetne prihajajoče praznične dni!

 

Zdravniška zbornica Slovenije