Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Priporočilo zbornice za prihajajoče praznike – veselje ob sproščanju naj spremlja odgovornost ​

23.04.2021 14:43

Sporočilo za javnost

Ljubljana, 23. april 2021. V Sloveniji je v zadnjih dneh opazen trend zmanjševanja bremena epidemije, zato se postopoma rahljajo tudi ukrepi. V prihajajočih dneh, ko nas čaka tudi nekaj praznikov, bodo po dolgem času spet odprte terase lokalov. Prav tako gibanje ni več omejeno na regije. Vse to nas kot družbo navdaja z veseljem in optimizmom. Zdaj tudi vemo o virusu že veliko več, kako se prenaša in kateri so tisti potrebni zaščitni ukrepi, ki virusu preprečujejo širjenje.

Prav zato v prihajajočem bolj sproščenem tednu ob vseh teh pozitivnih spremembah spoštovani prebivalci in prebivalke Slovenije bodimo še naprej odgovorni in še vedno dosledno spoštujmo ukrepe za preprečevanje širjenja virusa (maske v zaprtih prostorih, higiena rok in kašlja, vzdrževanje razdalje, zračenje prostorov).  

Tudi pri odločanju o prehodih meje naj še vedno velja načelo previdnosti. Smiselno je, da premislimo o potovanju v tujino, predvsem na območja s slabšo epidemiološko sliko. Tja potujemo le, če je res nujno. Po povratku iz tujine pa se testirajmo, se – če je le možno – vsaj za nekaj dni osamimo in se opazujmo ter nato ponovno testiramo, preden se vrnemo v delovna okolja.

Tako bomo zaščitili svoje bližnje, sodelavce in poskrbeli, da bo tudi po praznikih trend širjenja epidemije še naprej v upadanju, kar je naš skupni cilj in želja. Poleg tega pa bomo s tem poskrbeli tudi za ranljive skupine in vse tiste z večjim tveganjem, ki še čakajo na cepljenje in jih morebitna okužba lahko resno ogrozi.  

Vsem prebivalcem želimo prijetne prihajajoče praznične dni!

 

Zdravniška zbornica Slovenije