Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odpremljeni volilni listi za glasovanje na nadomestnih volitvah volilne enote LO1+LO5 ljubljanske regije osnovnega zdravstva

15.04.2021 14:19

Danes, 15. 4. 2021 so vsem volivcem v volilni enoti LO1+LO5 ljubljanske regije osnovnega zdravstva bili odpremljeni volilni listi za nadomestne volitve v tej volilni enoti. Volitve potekajo korespondenčno do 29. 4. 2021, ko bo volilna komisija preštela glasove.

Kandidatka na nadomestnih volitvah:

Kandidatka za poslanko na nadomestnih volitvah v volilni enoti LO1+LO5 ljubljanske regije osnovnega zdravstva je dr. Tina Bregnat, dr. med.

Navodila za glasovanje na nadomestnih volitvah:

  1. Glasovanje poteka do 29. 4. 2021 do 14.00 ure, ko bo volilna komisija pričela s štetjem vseh glasov, ki bodo na zbornico prispeli do tega dne do 14.00. Glasovi, ki bodo na zbornico prispeli po tem roku, kot prepozni ne bodo upoštevani.
  2. Volivci na nadomestnih volitvah glasujejo tako, da prejeti volilni list izpolnijo in pošljejo v povratni kuverti, ki so jo prejeli skupaj z volilnim listom, skladno z navodili, ki so priložena volilnemu listu in povratni kuverti.
  3. Povratna kuverta, priložena volilnemu listu, vsebuje črtno kodo s podatki o volivcu, ki je potrebna le zaradi ugotavljanja volilne udeležbe, ne bo pa omogočala vpogleda v to, kako je volivec glasoval, saj bo volilna komisija pisemske ovojnice po odprtju zbirala ločeno od volilnih listov.
  4. Če na povratni kuverti koda ne bo razvidna (koda bo izbrisana, prečrtana ipd., ali pa bo volivec poslal svojo glasovnico v drugi kuverti kot priloženi), volilna komisija prejetega volilnega lista ne bo upoštevala.
  5. V posamezni povratni kuverti sme biti le en volilni list. Če bo v povratni kuverti več kot en volilni list (recimo zakonca ali več oseb v istem gospodinjstvu bi svoje glasove oddalo skupaj v eni povratni kuverti in ne vsak v svoji), volilna komisija nobenega volilnega lista ne bo upoštevala.

Glasovanje v primeru neprejema volilnega lističa:

Član, ki ni prejel volilnih listov (iz kakršnegakoli razloga), bo lahko oddal svoj glas na sedežu zbornice (Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana) na dan volitev, 29. 4. 2021, med 8.00 in 14.00 uro. Mesto volitev bo označeno.

Možnost glasovati na način iz prejšnjega odstavka bodo imeli samo člani, ki bodo željo glasovati na tak način najpozneje do srede, 28. 4. 2021 do 15. ure sporočili na elektronski naslov tilen.majnik@zzs-mcs.si.