Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zbornica nisem jaz, skupaj z zdravniki lahko dosežemo marsikaj

08.04.2021 12:45

V pogovoru za Radio Ognjišče je predsednica prof. dr. Bojana Beović, dr. med., spregovorila o delovanju Zdravniške zbornice Slovenije. »Zbornica je partner bolnikom in družbi v prizadevanjih za boljše zdravje prebivalcev Slovenije. Skrbi za dobro usposobljenost zdravnikov, etične standarde in prispeva k razvoju zdravstvenega sistema v državi s pripravo konceptov, programov in strokovnih priporočil. Zbornica si mora kot glas zdravništva prizadevati, da je vključena v zdravstveno politiko in da je pri tem slišana in upoštevana,« je povedala.

Po njenih besedah bo potrebna reorganizacija slovenskega zdravstvenega sistema v smeri, da bo stimulativen za delo mladih zdravnikov. V Sloveniji potrebujemo mlade sposobne ljudi v tako imenovani težki medicini in tam morajo biti delovni pogoji in seveda plačilo za delo taki, da tak zdravnik ne bo motiviran delati raje lažje stvari za več denarja, je še dodala.

Celoten pogovor je dostopen tukaj >>>