Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19

25.03.2021 14:30

V ponedeljek, 22. marca 2021, je bila v Uradnem listu objavljena Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list RS, št. 42/21), ki je pričela veljati v torek 23. marca 2021 in bo v veljavi do 16. aprila 2021.

Novost, ki jo je prinesla nova odredba je, da lahko delodajalci pripravnike doktorje dentalne medicine, zdravnike sekundarije in specializante na delo pozovejo le, če v času poziva zagotavljajo bolnišnično obravnavo pacientov, obolelih za COVID-19, oziroma ima organiziran oddelek COVID-19. Vpoklic je namenjen zagotavljanju kadrovskih zmogljivosti za bolnišnično obravnavo pacientov, obolelih za COVID-19. V nasprotnem primeru se lahko pripravnika doktorja dentalne medicine, sekundarija oziroma specializanta vključi v izvajanje zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19, pri izvajalcu zdravstvene dejavnosti, pri katerem je pripravnik doktor dentalne medicine, sekundarij oziroma specializant na kroženju.

Povezava do celotnega besedila odredbe se nahaja na tej povezavi >>>