Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19

25.03.2021 14:30

V ponedeljek, 22. marca 2021, je bila v Uradnem listu objavljena Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list RS, št. 42/21), ki je pričela veljati v torek 23. marca 2021 in bo v veljavi do 16. aprila 2021.

Novost, ki jo je prinesla nova odredba je, da lahko delodajalci pripravnike doktorje dentalne medicine, zdravnike sekundarije in specializante na delo pozovejo le, če v času poziva zagotavljajo bolnišnično obravnavo pacientov, obolelih za COVID-19, oziroma ima organiziran oddelek COVID-19. Vpoklic je namenjen zagotavljanju kadrovskih zmogljivosti za bolnišnično obravnavo pacientov, obolelih za COVID-19. V nasprotnem primeru se lahko pripravnika doktorja dentalne medicine, sekundarija oziroma specializanta vključi v izvajanje zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19, pri izvajalcu zdravstvene dejavnosti, pri katerem je pripravnik doktor dentalne medicine, sekundarij oziroma specializant na kroženju.

Povezava do celotnega besedila odredbe se nahaja na tej povezavi >>>