Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Prof. dr. Bojana Beović prejela spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19 ​

25.02.2021 08:40

Predsednici Zdravniške zbornice Slovenije prof. dr. Bojani Beović je predsednik vlade Janez Janša za njeno delo vodje svetovalne skupine za covid-19 pri Ministrstvu za zdravje in njeno požrtvovalnost v boju proti covidu-19 včeraj podelil spominski znak.  

Prof. dr. Beovićeva, infektologinja na ljubljanski Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja in predavateljica na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani,  je kot vodja svetovalne skupine za covid-19 skupaj z drugimi člani skupine in strokovnjaki vladi svetovala glede ukrepov za zajezitev epidemije, ukrepe za zamejitev širjenja okužb z novim koronavirusom razlagala javnosti in spodbujala k njihovemu upoštevanju.

Minuli četrtek je po potrditvi na skupščini zbornice prevzela funkcijo predsednice zbornice in prepustila mesto vodje svetovalne skupine za covid-19.

Spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19 se lahko podeli medicinskemu osebju, pripadnikom civilne zaščite, policije in vojske ter drugim domačim in izjemoma tudi tujim posameznikom, skupinam, samoupravnim lokalnim skupnostim, gospodarskim družbam, zavodom, društvom, nevladnim in drugim organizacijam, ki so aktivno sodelovale pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19. Doslej so ga že prejeli tako posamezniki kot tudi ustanove.