Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Naročanje pacientov na cepljenje proti COVID-19

28.01.2021 08:27

Zdravniška zbornica Slovenije (v nadaljevanju: zbornica) se je s strani svojih članov seznanila s težavami, ki jih povzroča množično naročanje pacientov na cepljenje proti COVID-19. Številni izvajalci zdravstvene dejavnosti se namreč soočajo z množičnim naročanjem na cepljenje proti COVID-19, ki močno obremenjuje komunikacijske kanale v zdravstvu in otežuje delovanje izvajalcev zdravstvene dejavnosti.

Zbornica je zato na Ministrstvo za zdravje RS (v nadaljevanju: ministrstvo) naslovila dopis, s katerim je ministrstvo pozvala, da se vzpostavi enotno in centralizirano elektronsko in telefonsko naročanje na cepljenje proti COVID-19 in se o njem obvesti splošno javnost. Zbornica je zlasti predlagala naročanje z oddajo elektronskih vlog oziroma preko klicnega centra, ki se lahko vzpostavi za celotno državo ali za posamezne cepilne centre, po vzoru klicnega centra za informacije o novem koronavirusu. Z organizacijo centraliziranega naročanja bi se po mnenju zbornice bistveno razbremenilo komunikacijske kanale izvajalcev zdravstvene dejavnosti in se tako zagotovila večja dostopnost do njih in do zdravstvenih storitev, ki jih zagotavljajo.

Oddelek za pravne zadeve