Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zbornica tudi v letu 2021 deluje v dobro naših članov

07.01.2021 17:18

Prazniki, ki so nas opomnili na prehod iz enega v drugo leto, so bili zelo drugačni od tistih, ki smo jih bili vajeni doslej. V več voščilih za lepše leto 2021 je bila zapisana želja, da naj bo 2021 boljše od tega, zdaj že minulega 2020, ki ga je močno zaznamovala epidemija sars-Cov-2 i COVID-19.

Danes naj bo priložnost za dobre novice:

Tudi v uradnem listu je objavljeno (Uradni list, RS, št. 203/20) določilo, na podlagi katerega se vsem zdravnikom in zobozdravnikom, ki opravljajo zdravniško službo na svojem strokovnem področju, in ki so imeli na dan 31. 12. 2020 veljavno licenco, ta podaljša za eno leto. Ker se postopek podaljšanja licence začne po uradni dolžnosti, članom ni treba glede tega storiti ničesar, temveč bo vse potrebne aktivnosti izvedla zbornica in se tudi individualno obračala na člane. O tem posebnem podaljšanju licence za eno leto bodo člani, ki izpolnjujejo pogoje, prejeli ustrezne odločbe.

Služba za kongresno dejavnost v sodelovanju pripravlja izobraževalne dogodke po spletu in z zadovoljstvom ugotavljamo, da se jih udeležuje veliko članov, vsak ponedeljek je webinar o cepljenju proti COVID-19, pripravljamo pa tudi delavnico o tem, kako motivirati ljudi, da se bodo odločali za cepljenje.

Poročali smo že o izidu knjige Torta za prostovoljce, ta je zdaj na razpolago vsem, ki bi jo želeli imeti. Knjige ne prodajamo, temveč podarjamo. Pišete nam na petja.kos@zzs-mcs.si in sporočite naslov, kamor vam jih pošljemo. Veseli bomo tudi povratne informacije o knjigi in o prostovoljstvu nasploh.

Zdaj je v ospredju tematika cepljenja – ki nam obeta izhod iz epidemije. Podprimo prizadevanja, da bi se cepilo čim več prebivalcev Slovenije in da bi se naše zdravstvo lahko vrnilo k svojemu običajnemu utripu.

Dr. Zdenka Čebašek-Travnik