Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Cepljenje zaposlenih pri koncesionarjih in drugih izvajalcih zdravstvene dejavnost

04.01.2021 09:26

Iz Ministrstva za zdravje smo v četrtek, 31. 12. 2020, prejeli elektronsko sporočilo s še dodatnim pojasnilom, kako poteka cepljenje zaposlenih pri koncesionarjih in drugih izvajalcih zdravstvene dejavnost.

Sporočilo objavljamo v celoti:

Spoštovani

Glede na številna vprašanja tako zdravstvenih domov kot koncesionarjev in drugih zdravstvenih delavcev glede cepljenja zdravstvenih delavcev pri zasebnikih s koncesijo ali pa zasebnih izvajalcih zdravstvene dejavnosti še enkrat pojasnjujemo, da so za cepljenje predvideni cepilni centri v bolnišnicah in zdravstvenih domovih. Zato smo tudi predvideli, da zdravstveni domovi, lahko tudi bolnišnice za sekundarni nivo, zberejo interes za cepljenje vseh ostalih izvajalcev (kot. npr. koncesionarji, ostali zobozdravstveni delavci, lekarniški delavci in drugi).

Sama izvedba cepljenja, kar izvajajo cepilni timi, je stvar dogovora med cepilnimi centri in posameznimi izvajalci oziroma posameznimi zdravstvenimi delavci, pri čemer je podatke o cepljeni osebi potrebno vnesti v elektronski register cepljenih oseb, kar je tudi predpogoj za plačilo stroškov izvedbe cepljenja.

Glede na to, da pričakujemo v prihodnjem tednu pošiljko cepiva (sporočilo je bilo poslano 31. 12. 2020 op. ZZS), ki bi po vseh predvidevanjih lahko že zadostila vsem potrebam (oziroma izraženemu interesu) za cepljenje zdravstvenih delavcev, sodelavcev ter ostalih zaposlenih pri izvajalcih zdravstvene dejavnost, vas prosimo, da čimprej pridobite interes vseh zaposlenih v zdravstveni dejavnosti na vašem območju in število potrebnih odmerkov posredujete na ustaljen način.

 

Želim vam vse dobro v letu, ki prihaja.

Marija Magajne

državna sekretarka

 

grb3

REPUBLIKA SLOVENIJA / REPUBLIC OF SLOVENIA

MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE

Štefanova ulica 5, SI-1000 Ljubljana, Slovenia