Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Dodatna pojasnila MZ v povezavi s cepljenjem proti virusu SARS-CoV-2

23.12.2020 11:27

S strani Ministrstva za zdravje smo prejeli dopis, v katerem ministrstvo podaja pojasnilo na vprašanje – ali bodo v cepljenje proti virusu SARS-CoV-2 zajeti tudi zdravstveni delavci in sodelavci, zaposleni pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti s koncesijo (citiramo pojasnilo):

»V Republiki Slovenij je sprejeta odločitev, da se proti virusu SARS-CoV-2 najprej cepi populacijo oskrbovancev in zaposlenih v domovih za starejše, v nadaljevanju pa zdravstvene delavce in sodelavce pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti, tudi pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti s koncesijo, ter zaposlene na področju socialno varstveni storitev in programov ter tudi zdravstvene delavce in sodelavce pri zasebnikih, ki izvajajo zdravstveno dejavnost.«

V dopisu MZ tudi izvajalce zdravstvene dejavnosti s koncesijo naproša, da na spletni povezavi https://zvem.ezdrav.si/limesurvey/index.php/599877/lang-sl poročajo o interesu svojih zaposlenih, ki soglašajo s cepljenjem proti virusu SARS-CoV-2. Poleg tega priporočajo, da se izvajalci zdravstvene dejavnosti s koncesijo, za izvedbo cepljenja proti virusu SARS-CoV-2 za zaposlene, povežejo z zdravstvenimi domovi oziroma se v primeru manjših izvajalcev s koncesijo, zaradi lažje organizacije, za izvedbo cepljenja povežejo med seboj.

Celoten dopis je dostopen tukaj >>>>

POMEMBNO:  Glede na pojasnilo državne sekretarke na MZ Marije Magajna, se ta dodatna pojasnila nanašajo na vse zdravstvene delavce, torej tudi zasebne zdravnike in zobozdravnike ter pri njih zaposlene sodelavce in ne le koncesionarje, kot je sicer navedeno v dopisu MZ oz. bi bilo mogoče razumeti dopis.