Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odmevi in Odmevi o informatizaciji in digitalizaciji

17.12.2020 13:31

Tisti, ki se še spomnimo, kako je bilo z informatizacijo in digitalizacijo v začetku leta 2017, ko sem sama prevzela funkcijo, vemo, da je bil narejen ogromen napredek na obeh področjih in da smo uresničili vse predloge, ki jih je bilo glede na objektivne okoliščine mogoče.

Izvolitev prof. dr. Bojane Beović za predsednico Zdravniške zbornice Slovenije odmeva. Med tistimi, ki so volili zanjo, je odmev predvsem veselje, med drugimi pa je zaznati tudi odmeve zaskrbljenosti.

Med zaskrbljenimi sem tudi sama, saj »po dolžnosti« spremljam njene izjave, ki me nehote spominjajo na to, da se bodoča predsednica ni utegnila pozanimati, kako je z informatizacijo in digitalizacijo zdravniške zbornice, saj v javnosti kar naprej ponavlja, da bo najprej »poskrbela za boljšo informatizacijo in digitalizacijo ter pospešila delovanje«. Njena izjava meče slabo luč na vodstvo zbornice in vse oddelke strokovnih služb, še posebej oddelek za informatiko, zlasti zato, ker do sedaj še ni povedala, kaj točno bi izboljšala.

Tisti, ki se še spomnimo, kako je bilo z informatizacijo in digitalizacijo v začetku leta 2017, ko sem sama prevzela funkcijo, vemo, da je bil narejen ogromen napredek na obeh področjih in da smo uresničili vse predloge, ki jih je bilo glede na objektivne okoliščine mogoče. Vse spremembe smo redno objavljali tako v Biltenu kot v reviji Isis, kjer stalno objavljamo tudi IT-podporni kotiček, naši strokovni sodelavci pa so vam v pomoč tudi preko ISL-podpore. To je možnost, da se naš strokovni sodelavec »poveže« z vašim računalnikom in vas vodi po posameznih korakih do želenega cilja.

Vsi specializanti in njihovi mentorji vedo, kako delujeta e-List in m-List, ki je vsem olajšal izpolnjevanje doseženih kompetenc oziroma postopkov. Omogočeno je tudi anonimno ocenjevanje mentorjev in razglasitev najboljših med njimi je bila zelo odmevna.

Informatizirani so praktično vsi notranji procesi v zbornici, pripravili smo nov pregleden organigram, ki je dostopen v publikaciji Moja zbornica. Najdete jo na vstopni spletni strani, kjer imate preprost dostop do učnega portala, izobraževanj – na katera se lahko prijavite z nekaj kliki, do različnih vlog in obrazcev, ki so vsi zbrani na enem mestu. Z zbornico lahko poslujete tudi preko VEP (varni elektronski predal), plačujete tudi z bančno kartico. Obiskanost spletne strani se je tako v tam mandatu več kot podvojila.
Vzpostavljene imamo tudi zelo dobre možnosti za avdio-videokomunikacije, ki jih vsakodnevno uporabljamo tako za delovne sestanke, seje odborov in izobraževalne dogodke. Vsi zaposleni imajo tudi možnost za delo od doma, kar je omogočilo, da zbornica nemoteno deluje tudi v času najstrožjih omejitev.

Iz osebnega profila, ki je dostopen samo dotičnemu članu, lahko razberete vse podatke, ki jih o posameznem članu hranimo v registru, in prav tam se lahko prijavite tudi v športno društvo Medicus. Veseli smo, če ta profil občasno pogledate in nam sporočite morebitne spremembe. Tako prihranite čas in energijo vsem, najbolj pa sebi, v času pred zborničnimi volitvami.

Volitve 2020 so za nami, potrditve mandatov bo opravljala konstitutivna seja skupščine.

Dr. Zdenka Čebašek - Travnik