Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pojasnilo kandidatke za predsednico prof. dr. Bojane Beović

12.12.2020 11:55

Zdravniška zbornica Slovenije v skladu s sklepom št. 38. Volilne komisije, ki se glasi: »Pisni odziv prof. dr. Bojane Beović, dr. med., v zvezi z očitki o domnevnih nepravilnostih pri izvajanju volilne kampanje se kot obvestilo objavi na spletni strani Zdravniške zbornice Slovenije.« v nadaljevanju v celoti objavlja pojasnilo kandidatke za predsednico prof. dr. Bojane Beović.  



Spoštovani kolegi, člani volilne komisije!

Zelo sem presenečena nad podano pritožbo, še bolj pa me je presenetila in razžalostila objava trenutne predsednice v včerajšnjem Biltenu, ki so ga prejeli prav vsi člani Zbornice. Menim, da ta objava škodi ugledu nas zdravnikov, ugledu Zbornice kot tudi Volilni komisiji in posredno tudi moji protikandidatki dr. Tanji Petkovič. Zagotavljam vam, da  je  moja volilna kampanja potekala na povsem transparenten način. V celoti bom sodelovala z Volilno komisijo in ji posredovala vse dokumente, ki bi jih komisija želela pregledati.

Pojasnilo glede  domene:

Domeno zdravniska-zbornica.si smo legitimno in transparentno kupili preko spletnega ponudnika domovanje.com 28.10.2020 z namenom komunikacije z volilnim telesom po osnovnih načelih marketinga. Zdelo se nam se je pomembno, da je že iz naslova elektronskega sporočila jasno razvidno, da je moje sporočilo vezano na volitve za  predsednico Zdravniške zbornice Slovenije in ne na druge moje funkcije, še zlasti ne na funkcijo vodje Svetovalne strokovne skupine za covid-19 pri Ministrstvu za zdravje. Jasno smo namreč želeli ločiti mojo vlogo vodje svetovalne skupine od moje kandidature. Z namenom transparentnosti, jasnosti in preglednosti, namenoma nismo zakrili lastništva domene, pa bi to lahko storili. Vsakdo lahko preko registrarja.si  pogleda, kdo je lastnik domene.

Moja domena je povsem drugačna od dobro znane uradne domene Zdravniške zbornice Slovenije (@zzs-mcs.si), ki jo pozna praktično vsak član, ki je kdaj imel opravka z Zbornico. V kolikor predsednica Zdravniške zbornice meni,  da je domena zdravniska-zbornica.si po imenu podobna uradni domeni zzs-mcs.si, bi jo morala kot dober gospodar zakupiti sama in na tak način preprečiti uporabo drugim. Med pisanjem tega sporočila so tako vsakemu posamezniku še vedno na voljo domene: zdravniska-zbornica.com, zdravniska-zbornica.net, zdravniska-zbornica.eu ter številne druge. Kljub vsemu napisanemu iz domene zdravniska-zbornica.si nismo naredili preusmeritve na mojo spletno stran, pa bi tudi to lahko storili.

Pojasnilo glede elektronskih sporočil:

Volilno kampanjo smo pričeli decembra 2019. Ožji volilni štab šteje 5 zdravnikov različnih starosti in specialnosti. Razširjeni štab pa več kot deset, vsi imamo s kolegi številne stike in prijateljske odnose. Skupaj smo zbirali elektronske naslove iz svojih osebnih imenikov ter podatkov, ki so na spletu javno dostopni (npr. vodstva javnih zdravstvenih zavodov). Elektronske naslove je prispevalo tudi 80 zdravnikov in zobozdravnikov, ki so se uradno izrekli kor podporniki moje kandidature. Eden izmed članov volilnega štaba je za predsednika Zbornice kandidiral že pred 4 leti ter sam razpolagal z elektronskimi naslovi preko 1200 zdravnikovi.   Imena koordinatorjev  in njihovih namestnikov so javno dostopna  na spletni strani ZZS:

https://www.zdravniskazbornica.si/docs/default-source/specialiacije/mentorji-koordinatorji-nadzorniki/koordinatorji-in-namestniki-(ažuriran-mar-2020)-1---za-splet.pdf?sfvrsn=83ad2b36_56

Njihovi elektronski naslovi so večinoma javno dostopni na spletu, nekaj elektronskih naslovov pa izhaja iz privatnih elektronskih imenikov zgoraj navedenih zdravnikov.

Koordinatorje v elektronskem pismu sem prosila le, naj k volitvam spodbudijo specializante, ki  saj le-ti predstavljajo demografsko skupino, ki se redko udeleži volitev. Nikoli pa nisem nikogar od njih nagovarjala, naj voli prav mene, pozivala sem le, naj se volitev udeležijo. Ves čas sem bila namreč prepričana, da je splošni poziv k volitvam nekaj, kar je v interesu Zbornice in vseh članov, nekaj, kar  si Zbornica želi, podpira in spodbuja.

Vljudno prosim za objavo  mojega pojasnila na spletni strani Zbornice, tako, da bo tudi to, enako kot mnenje trenutne predsednice Zbornice, dostopno vsem članom Zbornice.

Za dodatna pojasnila sem vam seveda na voljo!

S kolegialnimi pozdravi

Bojana Beović