Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Senca dvoma nad volitvami

10.12.2020 16:39

Že tri dni premišljujem o tem, kako naj se kot predsednica Zdravniške zbornice Slovenije odzovem na nepravilnosti, na katere so me opozorili nekateri člani. O sumu nepravilnosti sem obvestila volilno komisijo, ki pa me doslej ni seznanila s svojimi sklepi oziroma ukrepi. Včeraj sem podala tudi prijave na ustrezne državne organe.

Gre za pojave, ki jih naši zbornični akti ne predvidevajo, zato se o njih za sedaj ne morem javno izrekati. Je pa iz korespondence z volilno komisijo mogoče razbrati, da med člani obstajajo različna mnenja.

Drugi krog letošnjih volitev za predsednico je zelo drugačen od drugega kroga pred štirimi leti. Takrat nisem mogla dobiti niti e-naslovov vseh članov regijskih odborov, da bi jim predstavila svoj program. Tokrat pa ena izmed kandidatk z naslova ime.priimek@zdravniska-zbornica.si piše na naslove zdravstvenih ustanov in nacionalnih koordinatorjev ter njihovih namestnikov. Skupaj z gorečo prošnjo, da se člani udeležijo volitev in da kolegom posredujejo vabilo na pogovorni večer s to kandidatko. Podobne prošnje članom je poslal tudi Fides in nekatera združenja, a vse to najde pot tudi do mene.

Verjamem, da boste znali sami in brez dodatnih priporočil izbrati eno od treh možnosti, ki jih imate na volitvah: glasovati za eno od kandidatk ali počakati na naslednje volitve.

Zavedam se, da v primeru nedoseženega kvoruma ostanem na čelu zbornice do naslednjih uspešno izvedenih volitev. Tega nikoli nisem skrivala, a hkrati vem, da je zbornica v tem mandatu postala stabilna, učinkovita pomoč našim članom, brez kakršnihkoli afer in z veliko novostmi, ki so bile uvedene. Takšna bi brez težav počakala na nove volitve. Sicer se moj štiriletni mandat izteče 13. 2. 2021.  

Zdenka Čebašek - Travnik