Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Senca dvoma nad volitvami

10.12.2020 16:39

Že tri dni premišljujem o tem, kako naj se kot predsednica Zdravniške zbornice Slovenije odzovem na nepravilnosti, na katere so me opozorili nekateri člani. O sumu nepravilnosti sem obvestila volilno komisijo, ki pa me doslej ni seznanila s svojimi sklepi oziroma ukrepi. Včeraj sem podala tudi prijave na ustrezne državne organe.

Gre za pojave, ki jih naši zbornični akti ne predvidevajo, zato se o njih za sedaj ne morem javno izrekati. Je pa iz korespondence z volilno komisijo mogoče razbrati, da med člani obstajajo različna mnenja.

Drugi krog letošnjih volitev za predsednico je zelo drugačen od drugega kroga pred štirimi leti. Takrat nisem mogla dobiti niti e-naslovov vseh članov regijskih odborov, da bi jim predstavila svoj program. Tokrat pa ena izmed kandidatk z naslova ime.priimek@zdravniska-zbornica.si piše na naslove zdravstvenih ustanov in nacionalnih koordinatorjev ter njihovih namestnikov. Skupaj z gorečo prošnjo, da se člani udeležijo volitev in da kolegom posredujejo vabilo na pogovorni večer s to kandidatko. Podobne prošnje članom je poslal tudi Fides in nekatera združenja, a vse to najde pot tudi do mene.

Verjamem, da boste znali sami in brez dodatnih priporočil izbrati eno od treh možnosti, ki jih imate na volitvah: glasovati za eno od kandidatk ali počakati na naslednje volitve.

Zavedam se, da v primeru nedoseženega kvoruma ostanem na čelu zbornice do naslednjih uspešno izvedenih volitev. Tega nikoli nisem skrivala, a hkrati vem, da je zbornica v tem mandatu postala stabilna, učinkovita pomoč našim članom, brez kakršnihkoli afer in z veliko novostmi, ki so bile uvedene. Takšna bi brez težav počakala na nove volitve. Sicer se moj štiriletni mandat izteče 13. 2. 2021.  

Zdenka Čebašek - Travnik