Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Ministrstvo za zdravje podalo dodatna pojasnila glede financiranja dodatka za neposredno delo s pacienti, obolelimi za COVID-19

09.12.2020 11:44

Ministrstvo za zdravje RS je izdalo podrobnejša navodila k Navodilom št. 1001-497/2020/7 z dne 17. 11. 2020, ki podrobneje urejajo način predložitve zahtevkov za izplačilo sredstev za dodatek za delo s COVID-19 pacienti po 56. členu ZZUOOP.

Uvodoma je pojasnilo, da so od uveljavitve protikoronskega zakonskega paketa PKP6 do tega dodatka upravičeni le zaposleni v javni zdravstveni mreži, upravičeni pa so do njega tudi v času epidemije. Ministrstvo izrecno izpostavi še, da so do dodatka upravičeni tudi specializanti, ki opravljajo delo pri pooblaščenih izvajalcih, in ki se na podlagi tripartitne pogodbe vključujejo v delo na delovišče v neposrednem stiku s COVID-19 pacienti (o tem, katera so ta delovišča, si lahko več preberete tukaj).

Ministrstvo za zdravje je podalo tudi natančnejše informacije o financiranju dodatka za koncesionarje. Kadar se koncesionar vključuje v sistem izvajanja neprekinjenega zdravstvenega varstva oz. neprekinjene nujne zdravniške pomoči, mu mora ta dodatek v okviru plačila za opravljeno delo zagotavljati javni zdravstveni zavod, ta pa nato zahteva povračilo za plačilo dodatka iz proračuna.

Če koncesionar opravlja delo v javnem zavodu na podlagi podjemne pogodbe ali druge pogodbe civilnega prava (in ne gre za izvajanje NMP kot je pojasnjeno zgoraj), mu dodatek za delo s COVID-19 pacienti ne pripada, javni zdravstveni zavod pa tudi ni upravičen do financiranja zanj.

Glede podrobnejših navodil v zvezi s financiranjem dodatka za delo s pacienti COVID-19 ministrstvo napotuje na svojo spletno stran. O tem dodatku in drugih informacijah, povezanih s COVID-19, si lahko preberete tudi na naši spletni strani.

Oddelek za pravne zadeve