Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Nova zbornična spletna platforma za izvajanje dogodkov in učni portal ZZS

19.11.2020 16:16

Kako se vklopi mikrofon v spletnem brskalniku?*

V službi za kongresno dejavnost in oddelku za informatiko smo vzpostavili možnosti za spletno izvedbo izobraževalnih dogodkov, ki poleg videokonference nudi tudi možnosti predstavitve plakatov in sponzorjev v »svojih sobah« ter še druge funkcionalnosti. Na platformi se vzpostavlja tudi učni portal ZZS, zbornična e-knjižnica. 

Situacija s COVID-19 nas je spodbudila, da smo tudi na področju kongresne dejavnosti našli načine za nadaljevanje izvajanja dogodkov. Najprej smo izvajali delavnice in seminarje preko Zooma, zatem pa našli slovensko podjetje, ki je razvilo svojo izobraževalno platformo. Prednost izbire domačega podjetja smo videli v tem, da so nam pripravljeni prilagajati funkcionalnosti in platformo povezati z našimi aplikacijami (enotna prijava, Licenčnik). Več o platformi si lahko preberete tukaj.

Kaj nudi zbornična izobraževalna platforma?
Tavčarjevi dnevi_www

V veliki meri vse in še več, kot nam nudijo dogodki v živo: poslušanje predavanj preko videokonferenčne povezave, možnost interakcije z zastavljanjem pisnih vprašanj (Q&A), možnost vključitve v pogovor s predavateljem preko videoklica, izvajanje glasovanja, anket, kjer so odgovori udeležencev vidni takoj ali pa tudi ne. Udeleženci se lahko pogovarjajo med sabo v »svoji sobi« za pogovor. Avtorji plakatov lahko predstavijo svoje plakate v svoji sobi, udeleženci lahko komentirajo plakate in glasujejo za najboljši plakat. Platforma nudi tudi sobo za objavo gradiv, zbornika, učbenikov. Nudi tudi ločene sobe za predstavitev sponzorjev, ki lahko objavijo svoje brošure, plakate, oglase, videe ali virtualne stojnice, lahko pa se z udeleženci tudi pogovorijo.


Platforma nudi tudi možnost objave posnetkov predavanj, ki so udeležencem dostopni poljuben čas po dogodku.

Na to pa se navezuje druga večja uporabnost platforme, in sicer »Učni portal ZZS«, na katerega so že preseljene vsebine iz obstoječega učnega portala – Moodle, ter je v fazi oblikovanja in nadgrajevanja. Želimo si, da učni portal postane vaša e-knjižnica izobraževalnih vsebin. Tu načrtujemo objavo posnetkov dogodkov in objavo raznovrstnih izobraževalnih vsebin, za katere bodo dodeljene tudi kreditne točke. V tem delu bi vas želeli povabiti k aktivnemu sodelovanju s predlogi za dopolnitve tega učnega okolja.

Še nekaj časa bodo spletne izvedbe dogodkov naša stvarnost, verjetno pa bodo, vsaj kot hibridna izvedba, ostale za vedno. V tem načinu so se pokazale tudi prednosti: prihranek časa, predvsem za tiste, ki bi morali potovati na kraj dogodka, možnost ogleda posnetkov, dobra organiziranost poteka dogodka, še kakšno prednost pa mogoče najdete sami.

Na podlagi dosedanjih izkušenj lahko zagotovimo, da znamo nuditi izvrstno tehnično podporo izvedbi spletnih dogodkov (naša tehnična ekipa: Jaka, Jan, Kajetan, Evgen – hvala!), zato vas vabimo, da, če želite, svoj dogodek izvedete preko naše platforme.

Pa še to: *mikrofon v spletnem brskalniku se vklopi v nastavitvah, ki jih odprete s klikom na ključavnico pred URL-naslovom.

V kratkem boste za ogled platforme in učnega portala ZZS prejeli povabilo z naslova miteam@zzs-mcs.si. Želimo si, da platforma postane mesto, kjer se z veseljem srečujete in pridobivate znanja ter izmenjujete izkušnje. Predloge in pripombe nam sporočite na mic@zzs-mcs.si.

 

Mojca Vrečar, univ. dipl. psih., MBA       
Vodja službe za kongresno dejavnost 

Maja Horvat, mag. posl. inf.
Vodja oddelka za informatiko