Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pregled novih obveznosti in omejitev za izvajalce zdravstvenih storitev in zdravstvene delavce

16.11.2020 13:38

Ministrstvo za zdravje RS je sprejelo Odredbo o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list RS, št. 164/20; v nadaljevanju: Odredba), ki je začela veljati 14. 11. 2020.

Z Odredbo se določajo začasni ukrepi na področju organizacije zdravstvene dejavnosti z namenom zagotovitve zadostnih zmogljivosti za zagotavljanje neodložljive zdravstvene obravnave pacientov, vključno s pacienti, obolelimi za nalezljivo boleznijo COVID-19. Odredba določa prekinitev izvajanja določenih zdravstvenih storitev in delodajalcem nalaga dolžnost tedenskega testiranja zdravstvenih delavcev na prisotnost virusa SARS-CoV-2.

Nadalje Odredba podrobneje ureja dolžnost prerazporeditve zdravstvenih delavcev in predvideva določene omejitve pravic zdravstvenih delavcev (pravice do letnega dopusta, stavke itd.). Odredba tudi nalaga dolžnost koncesionarjem, da se vključijo v delo javnih zdravstvenih zavodov, v okviru dejavnosti in na območju katerega opravljajo koncesijsko dejavnost.

Oddelek za pravne zadeve Zdravniške zbornice Slovenije je pripravil celovit pregled Odredbe, ki je dostopen tukaj.

Oddelek za pravne zadeve