Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Dopolnitev vprašalnika za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

13.11.2020 09:54

Oddelek za pravne zadeve je za potrebe članov zbornice pripravil dopolnitve vprašalnika za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti, s katerimi se pacienta izrecno seznani z njegovo odgovornostjo v primeru navajanja lažnih podatkov oz. širjenja bolezni COVID-19. Pacient bo moral tako s podpisom vprašalnika potrditi, da je seznanjen:

  • z obveznostjo dati pristojnemu zdravniku in drugim pristojnim zdravstvenim delavcem oz. zdravstvenim sodelavcem vse potrebne in resnične podatke v zvezi s svojim zdravstvenim stanjem
  • da 57. člen Zakona o nalezljivih bolezni za kršitev ukrepa osamitve ali ukrepa karantene določa globo v višini od 400 do 4000 evrov,
  • da 177. člen Kazenskega zakonika v primeru kršitve predpisov ali odredb, s katerimi pristojni organ odredi pregled, razkuženje, izločitev bolnikov ali kakšne druge ukrepe za zatiranje ali preprečevanje nalezljivih bolezni pri ljudeh, določa denarno ali zaporno kazen, če kršitelj s svojim ravnanjem povzroči, da se nalezljiva bolezen razširi.

Dopolnjen vprašalnik je dostopen na tej povezavi.

Oddelek za pravne zadeve