Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Dopolnitev vprašalnika za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

13.11.2020 09:54

Oddelek za pravne zadeve je za potrebe članov zbornice pripravil dopolnitve vprašalnika za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti, s katerimi se pacienta izrecno seznani z njegovo odgovornostjo v primeru navajanja lažnih podatkov oz. širjenja bolezni COVID-19. Pacient bo moral tako s podpisom vprašalnika potrditi, da je seznanjen:

  • z obveznostjo dati pristojnemu zdravniku in drugim pristojnim zdravstvenim delavcem oz. zdravstvenim sodelavcem vse potrebne in resnične podatke v zvezi s svojim zdravstvenim stanjem
  • da 57. člen Zakona o nalezljivih bolezni za kršitev ukrepa osamitve ali ukrepa karantene določa globo v višini od 400 do 4000 evrov,
  • da 177. člen Kazenskega zakonika v primeru kršitve predpisov ali odredb, s katerimi pristojni organ odredi pregled, razkuženje, izločitev bolnikov ali kakšne druge ukrepe za zatiranje ali preprečevanje nalezljivih bolezni pri ljudeh, določa denarno ali zaporno kazen, če kršitelj s svojim ravnanjem povzroči, da se nalezljiva bolezen razširi.

Dopolnjen vprašalnik je dostopen na tej povezavi.

Oddelek za pravne zadeve