Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Poziv ZZZS k spoštovanju izrednih razmer dela v zobozdravstvu

30.10.2020 14:01

Zdravniška zbornica Slovenije je danes na ZZZS naslovila Poziv k spoštovanju izrednih razmer dela v zobozdravstvu.

V dopisu, ki je bil naslovljen na generalnega direktorja g. Marjana Sušlja,  je zbornica ZZZS  javno pozivala, da v teh težkih časih, ko se zobozdravniki resnično trudijo oskrbeti paciente in so pri tem izpostavljeni prenosu okužbe, ZZZS preneha z nadlegovanjem zobozdravnikov z nenapovedanimi nadzori inšpektoric ZZZS. 

Zobozdravniki v mariborski, celjski in tudi koroški okrožni enoti so opozorili, da inšpektorji ZZZS kršijo pravila, ki so namenjena preprečevanju prenosa okužbe znotraj javnih zavodov kot tudi zasebnih ordinacij (nagibanje čez okna ordinacij in preverjanje prisotnosti kadra v ordinaciji, vdor v zdravstveno ustanovo brez naročanja ali ne da bi se oglasili pri triažni točki, brez izpolnjenega COVID obrazca, celo vstopanje v zobozdravstvene ordinacije).

Zbornica je zato v pozivu ZZZS opozorila, da je tako početje inšpektorjev neodgovorno in nevarno, saj lahko sami zanesejo virus SARS-COV-2 v zdravstveno ustanovo. Takšna ravnanja bodo zobozdravniki prijavili Zdravstvenemu inšpektoratu, saj nadzorniki ZZZS s svojim ravnanjem ogrožajo zdravje zaposlenih in zdravje pacientov.

Celoten dopis je dostopen tukaj >>>>