Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zbornica obsoja izjave poslanca Kordiša

13.10.2020 15:55

Po mnenju Zdravniške zbornice Slovenije je  bil nastop poslanca Miha Kordiša na seji Odbora za zdravstvo Državnega zbora 12. oktobra  2020 skrajno neprimeren in žaljiv. Poslanec je del zdravnikov zasebnikov označil za mazače in s tem javno omalovaževal njihovo delo. Zbornica takšno komunikacijo, ki neutemeljeno žali celotno poklicno skupino, obsoja in pričakuje opravičilo poslanca zdravnikom in zdravnicam. V kolikor poslanec sam takšnega opravičila ni sposoben podati, pa bi bilo prav, da bi se opravičila politična stranka, v okviru katere deluje.

Poslansko skupino Levica pozivamo k resnemu premisleku, ali poslanec, ki ima tako izkrivljen pogled na zdravnike, še lahko konstruktivno deluje v parlamentarnem Odboru za zdravstvu.

Vsem poslancem smo pripravljeni podrobno pojasniti način izobraževanja za poklic zdravnik in zobozdravnik, pa tudi celotno zakonodajo, ki regulira naše delo.

Če je kdo med zdravniki prepoznal mazaštvo, pa bi to lahko in moral prijaviti pristojnim organom.

Zdravniška zbornica Slovenija