Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pomanjkanje specialistov družinske medicine na območju Mestne občine Ljubljana

12.10.2020 08:02

Zdravniška zbornica Slovenije (v nadaljevanju: zbornica) se je seznanila s perečo problematiko pomanjkanja specialistov družinske medicine na območju Mestne občine Ljubljana. Številni posamezniki so se namreč znašli v situaciji, da se ne morejo opredeliti pri izvajalcih družinske medicine v okviru mreže javne zdravstvene službe, saj le-ti ne sprejemajo več novih pacientov.

Zbornica je zato dne 9. 10. 2020 na Mestno občino Ljubljana naslovila dopis, v katerem je Mestni občini Ljubljana predlagala sprejetje ustreznih ukrepov za podelitev dodatnih koncesij za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti na področju družinske medicine. Javni zdravstveni zavodi in obstoječi nosilci koncesij za družinsko medicino namreč očitno ne morejo zagotoviti nujno potrebne dostopnosti do navedenih zdravstvenih storitev oziroma ne morejo zagotavljati opravljanja zdravstvene dejavnosti v obsegu, kot je določen z mrežo javne zdravstvene službe. Mestna občina Ljubljana je kot koncedent pristojna za sprejem ustreznih korakov, ki bodo zagotovili, da bo opisano stanje odpravljeno.

Oddelek za pravne zadeve