Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Obvestilo Zdravniške zbornice Slovenije o potrjeni okužbi

11.10.2020 21:36

Sporočilo za javnost

Ljubljana, 11. oktober 2020. Predsednica zbornice dr. Zdenka Čebašek - Travnik je v petek 9. oktobra po 13. uri po telefonu izvedela, da sta oba s soprogom pozitivna na testu za SARS-CoV-2. Na testiranje sta bila napotena v četrtek, ko je soprog zaznal slabo počutje. Predsednica je ta dan zapustila zbornico malo po 12. uri in je v petek delala od doma, saj je ostala v samoizolaciji že ob čakanju na rezultat. Zelo verjeten vir okužbe za soproga je žarišče na ortopedski kliniki, kjer je zaposlen. Poudariti želimo, da sta se oba držala vseh priporočil za preprečevanje prenosa koronavirusa tako v službi kot v javnih prostorih.

Predsednica je po prvem zbiranju informacij okoli 14. ure obvestila vse vodje zborničnih oddelkov, ti pa naprej vse zaposlene. Posredovala je tudi vsa dostopna navodila oziroma priporočila NIJZ, kako ravnati v primeru, če bi pri sebi opazili znake okužbe. Podpredsednik prim. Dean Klančič je med vikendom opravil telefonske pogovore z vsemi vodji oddelkov in služb. Po podatkih, ki jih imamo od danes popoldne, nihče od zaposlenih nima znakov okužbe. Ker ima večina zaposlenih možnost za delo od doma, se bo temu prilagodilo dejavnost zbornice.

Vsi zaposleni na zbornici in vodstvo ves čas upoštevajo vsa navodila NIJZ za zaščito pred okužbo, to je nošenje mask, razkuževanje rok in zagotavljanje potrebne distance. Prav tako na zbornici dosledno izvajamo vse ukrepe, ki veljajo za obiskovalce – obvezno nošenje mask ves čas zadrževanja na zbornici, medosebna razdalja in razkuževanje; razkužila so na voljo ob vhodih, ob vstopih v dvigala, pred vsako učilnico in dvorano ter v skupnih prostorih. 

Dodajamo še, da je bila predsednica v četrtek zjutraj na sestanku na ministrstvu za zdravje, kjer so ji izmerili temperaturo, ki je bila normalna, tako kot njeno počutje. Rezultat testa je sama sporočila osebam, s katerimi je bila v stiku prejšnji teden. 

Glede na to, da mora ostati v samoizolaciji, bo predsednica svoje delo opravljala od doma, sestankov se bo udeleževala preko spletnih povezav, v prostorih zbornice pa jo bo nadomeščal podpredsednik prim. Dean Klančič.