Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Poziv za dostop do rezultatov testiranja pacientov na COVID-19 vsem pooblaščenim zdravstvenim delavcem

02.10.2020 13:04

Zdravniška zbornica Slovenije (v nadaljevanju: zbornica) je bila s strani svojih članov obveščena, da nimajo dostopa do podatkov o morebitnem testiranju pacienta na COVID-19 oz. imajo dostop le izbrani osebni zdravniki skozi CRPP – pod pogojem, da je bil izvid testiranja zabeležen.

Zaradi pomankanja informacij o stiku z okuženimi pacienti zdravniki lahko ogrožajo druge paciente, kar po mnenju zbornice krši pacientovo pravico do varne zdravstvene obravnave. Nadalje je ogroženo tudi zdravje in življenje samih zdravnikov ter javno zdravje, saj zdravnik lahko nevede razširi okužbo s COVID-19 na večje število ljudi, s čimer je ogrožena stabilnost zdravstvenega sistema.

Iz navedenih razlogov je zbornica Vladi RS predlaga, da z vzpostavitvijo ustreznih normativnih in tehničnih ukrepov zagotovi zdravnikom in zobozdravnikom dostop do podatkov:

- o morebitnem datumu testiranja na COVID-19;

- o rezultatih opravljenega testiranja na COVID-19.

Celoten dopis zbornice Vladi RS dostopen tukaj.

Oddelek za pravne zadeve