Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odpoved zahtevku po 76. členu ZIUOOPE

18.09.2020 15:54

Ministrstvo za zdravje RS nam je posredovalo dopis (dostopen na tej povezavi), v katerem so pojasnili postopek, po katerem se lahko koncesionarji odpovejo že vloženemu zahtevku za pomoč v višini 80% razlike med pogodbeno vrednostjo in realizacijo z ZZZS (pomoč po 76. členu ZIUOOPE). V navodilih je urejen tudi postopek ponovnega prejema pomoči za gospodarstvo, ki so jih koncesionarji vrnili zaradi uveljavljanja pomoči po 76. členu ZIUOOPE.

Ker je ministrstvo za zdravje po tem, ko so nekateri koncesionarji že vložili zahtevek po 76. členu ZIUOOPE in vrnili določena sredstva iz naslova pomoči za gospodarstvo, spremenilo stališče, katera sredstva bo potrebno vračati (tudi oproščene prispevke), so številni koncesionarji prišli do zaključka, da je za njih bolj smotrno, da obdržijo (oziroma zahtevajo povračilo že vrnjenih) pomoči za gospodarstvo.

Ministrstvo pojasnjuje, da so koncesionarji, ki bi želeli ponovno prejeti pomoči za gospodarstvo, ki so jih vrnili zaradi uveljavljanja pomoči po 76. členu ZIUOOPE, do teh vsekakor upravičeni, saj jim odločbe glede tega še niso bile izdane.

Ministrstvo tako poziva vse koncesionarje, ki bi želeli preklicati že vloženi zahtevek po 76. členu ZIUOOPE, ker bodo zahtevali že vrnjena upravičenja, ki so jim v skladu z ZIUZEOP pripadala, da ministrstvu na elektronski naslov (gp.mz@gov.si) posredujejo preklic posredovanega zahtevka (izjave). V kolikor so Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije že izstavili fakturo, mu morajo izstaviti dobropis.

Ministrstvo bo posredovalo seznam vseh koncesionarjev iz prejšnjega odstavka na FURS, ki bo sprožil ustrezne postopke za povrnitev že vrnjenih upravičenj.

Oddelek za pravne zadeve