Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Ponovni apel zdravništva proti nadaljnjemu obremenjevanju okolja v osrednji Soški dolini

11.08.2020 17:28

Sestanek MOP

Zdravništvo je na skupnem sestanku z ministrstvom za okolje in prostor, dne 4. 8. 2020, ponovno pozvalo k spremembi zakonodaje različno določenih mejnih vrednosti za sežig in sosežig odpadkov, ki predstavljajo veliko tveganje za zdravje ljudi. Ob že obstoječi zdravstveni obremenjenosti prebivalcev Soške doline, ki so posledica okoljskih dejavnikov, je nujno potrebno zaščititi prebivalce pred dodatnim izpostavljanjem, ko gre za potencialno nevarne polutante. Podana je bila tudi pobuda za razširitev Delovne skupine za preučitev možnosti izenačitev normativov dovoljenih emisij, ki sodi pod okrilje ministrstva za okolje in ministrstva za zdravje. Po mnenju zdravništva je delovna skupna strokovno podhranjena, saj v njem ni predstavnika s področja toksikologije, pulmologije in pediatrije. Pobudo za dopolnitev bo zbornica posredovala na MZ.

Naj spomnimo, da so predstavniki zdravniške stroke ministru za okolje in prostor februarja letos  predali 593 podpisov zdravnikov in zobozdravnikov z namenom zavarovanja okolja v občini Kanal ob Soči in drugih žariščih po Sloveniji pred dodatnim onesnaženjem.

Predstavitev problematike mlade zdravnice Ane Mavrič, dr. med., je dostopna tukaj >>>