Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Podaljšan je zakonski rok za uveljavljanje refundacije dodatka za delo v rizičnih razmerah koncesionarjev

10.07.2020 13:50

Državni zbor Republike Slovenije je sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19, ki med drugim prinaša tudi podaljšanje roka za uveljavljanje refundacije dodatka za delo v rizičnih razmerah po 11. točki 39. člena Kolektivne pogodbe za javni sektor do 31. avgusta 2020.

Državni zbor RS je 9. 7. 2020 na 19. redni seji sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (besedilo zakona, poslano Državnemu svetu RS, je dostopno tukaj), ki prinaša številne ukrepe, katerih cilj je priprava na morebitni drugi val bolezni COVID-19. Med navedenimi ukrepi je tudi podaljšanje roka za uveljavljanje povračila nadomestila za začasno čakanje na delo doma ter roka za uveljavljanje refundacije dodatka za delo v rizičnih razmerah epidemije po 11. točki 39. člena Kolektivne pogodbe za javni sektor, pri čemer pa opozarjamo, da se s tem ne podaljšuje tudi obdobje upravičenosti do dodatka, ki ostaja za čas dela v nevarnih razmerah v epidemiji.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 je namreč v 78. členu določal, da je predmetne zahtevke potrebno vložiti do 30. junija 2020, drugi odstavek 38. člena ZIUPDV pa sedaj določa, da se ta rok podaljša do 31. avgusta 2020.

Oddelek za pravne zadeve Zdravniške zbornice Slovenije