Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Uveljavljanje zahtevkov koncesionarjev za financiranje dodatka za delo v rizičnih razmerah

16.06.2020 08:39

Zdravniška zbornica Slovenije je 15. 6. 2020 pridobila dopisa Ministrstva za zdravje Republike Slovenije, v katerih slednje spreminja svoja predhodno izdana navodila ter navaja, da je rok za vložitev zahtevkov za financiranje dodatka za delo v rizičnih razmerah koncesionarjev primarne in sekundarne ravni 30. 6. 2020.

Zdravniška zbornica Slovenije se je s strani članov koncesionarjev seznanila s prakso določenih občin, ki so postavile rok za uveljavljanje zahtevka za financiranje dodatka za delo v rizičnih razmerah koncesionarjev primarne ravni na 15. 6. 2020. Glede na to, da takšen rok ne izhaja iz veljavne zakonodaje in glede na to, da so navodila Ministrstva za zdravje Republike Slovenije zaradi svoje nejasnosti povzročila dodatno pravno negotovost koncesionarjev, smo se obrnili na pristojna občinska združenja ter na Ministrstvo za finance Republike Slovenije, od katerih smo izvedeli, da je za vlaganje zahtevkov koncesionarjev za refundacijo dodatka edini relevantni datum 30. 6. 2020, ki ga vzpostavlja 78. člen Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19, kar je kasneje potrdilo s spremembo svojih navodil za občine in za koncesionarje sekundarne ravni tudi ministrstvo za zdravje (dopis za občine je dostopen tukaj; dopis za koncesionarje sekundarne ravni je dostopen tukaj). S strani zgoraj omenjenih naslovnikov smo prav tako neuradno izvedeli, da še ni v celoti jasno, ali se bo povračilo dodatka za delo v rizičnih razmerah koncesionarjev primarne ravni tudi dejansko izvedlo preko občin.

Zdravniška zbornica Slovenije je zaradi vseh zapletov, ki se pojavljajo pri izvajanju pristojnosti Ministrstva za zdravje Republike Slovenije na Vlado Republike Slovenije naslovila dopis, v katerem vlado pozivamo k odpravi nefunkcionalnosti v delovanju Ministrstva za zdravje Republike Slovenije in končni opredelitvi roka ter postopka za uveljavitev financiranja dodatka za delo v rizičnih razmerah, ki pripada koncesionarjem za delo v epidemiji COVID-19. Dopis vladi je dostopen tukaj.

Oddelek za pravne zadeve Zdravniške zbornice Slovenije