Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Dan urgentne medicine

27.05.2020 08:41

bener_www
Vsem javnostim!

V času, ki ga zaznamuje koronavirus, zdravniki specialisti urgentne medicine, medicinske sestre in zdravstveni tehniki neumorno dan in noč delajo ter tako rešujejo življenja in skrbijo za vaše zdravje in varnost.

Zdravniki specialisti urgentne medicine so strokovnjaki za spopadanje z najhujšimi nesrečami in katastrofami, v stresnih razmerah znajo učinkovito organizirati delo in opremo ter tako poskrbeti, da ste deležni ustrezne obravnave in zdravljenja, ki ga v tistem trenutku potrebujete. V državah, kjer specializacija iz urgentne medicine obstaja in je že uveljavljena, opažamo, da je odziv zdravstvene službe na izzive epidemije boljši in bolj učinkovit. Kjer je število osebja v sistemu nujne medicinske pomoči zadostno in specializacijo vodijo usposobljeni zdravniki specialisti urgentne medicine, sprejem in obravnava bolnikov teče bolj gladko in izidi zdravljenja so boljši.

Na današnji dan – 27. maja – ne praznujemo le dneva urgentne medicine, temveč prosimo tudi Vlado republike Slovenije in vas vse, da podprete zahtevo za povečanje števila usposobljenih zdravnikov specialistov urgentne medicine, za priznanje specializacije iz urgentne medicine v vseh evropskih državah ter za zagotovitev zadostnega števila medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov ter vse potrebne opreme za celoten sistem nujne medicinske pomoči, saj bomo le tako v primeru ponovnih pandemij lahko skrbeli za vaše zdravje in varnost. 

Če se z napisanim strinjate, besedilo delite in pripišite #DanUrgentneMedicine #EmergencyMedicineDay.

Več informacij najdete na https://emergencymedicine-day.org

V imenu EUSEM (European Society for Emergency medicine), v Sloveniji interes stroke urgentne medicine zastopa Sekcija za Urgentno medicino pri Slovenskem zdravniškem društvu (SUM-SZD).

uemssum