Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odredba o omejitvi določenih pravic zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev je bila preklicana

21.05.2020 16:44

Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je sprejelo Odredbo o prenehanju veljavnosti Odredbe o omejitvi določenih pravic zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev, ki prične veljati 21. 5. 2020. Z uveljavitvijo te odredbe se tako ponovno dovoli gibanje vsem zdravstvenim delavcem izven Republike Slovenije ter preneha veljati prepoved koriščenja letnega dopusta, stavke ter udeležbe na usposabljanjih in izobraževanjih.

Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je dne 20. 5. 2020 v Uradnem listu Republike Slovenije objavilo Odredbo o prenehanju veljavnosti Odredbe o omejitvi določenih pravic zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev (Uradni list RS, št 73/2020), ki je pričela veljati 21. 5. 2020. Z uveljavitvijo te odredbe (ter s prenehanjem veljavnosti prejšnje) se tako ponovno dovoli gibanje zdravstvenih delavcev izven Republike Slovenije ter preneha veljati prepoved koriščenja letnega dopusta, stavke ter udeležbe na usposabljanjih in izobraževanjih na okuženih ali neposredno ogroženih območjih.

Ob tem pripominjamo, da tudi za zdravstvene delavce še naprej veljajo prepovedi in omejitve, ki veljajo za vse prebivalstvo.

Oddelek za pravne zadeve