Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pregled drugega svežnja zakonov za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo

08.05.2020 11:00

Državni zbor Republike Slovenije je sprejel drugi sveženj zakonov za zajezitev epidemije COVID-19, ki posegajo v pravni položaj zdravnikov in zobozdravnikov ter izvajalcev zdravstvene dejavnosti. Za potrebe svojega članstva smo na zbornici oblikovali kratek in jasen pregled ukrepov, ki jih vzpostavljajo najnovejši zakoni na področju obvladovanju posledic epidemije COVID-19. 

Državni zbor RS je 28. 4. 2020 sprejel tri zakone za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo, ki so stopili v veljavo s 1. 5. 2020. Ti zakoni so:

  • Zakon o zagotovitvi dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic epidemije COVID-19,
  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo,
  • Zakon o spremembi in dopolnitvah Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19).

Pregled drugega svežnja zakonov je dostopen tukaj >>>

Zdravniška zbornica Slovenije je na svoji spletni strani že predstavila ukrepe, ki jih je prinesel Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo in se neposredno ali posredno nanašajo na zdravnike in zobozdravnike (v nadaljevanju: zdravnike) oziroma na izvajalce zdravstvene dejavnosti. Več informacij o ukrepih, ki jih je prinesel ta zakon lahko dobite tukaj.

Oddelek za pravne zadeve

Oddelek za finance in računovodstvo