Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

»BRAVO« in hvala zdravnikom in vsem zdravstvenim delavcem – #gledališkiinfilmskiigralci

17.04.2020 09:07

Gledališča in gledališki ter filmski projekti so v času epidemije COVID-19 zaprti in ustavljeni. Kljub temu pa so igralci – čeprav doma – povezani in zaznavajo duh časa. So zaskrbljeni, a hkrati ustvarjalni in sočutni. Zdravnikom in vsem zdravstvenim delavcem, ki v tem času nesebično skrbijo za vse, ki potrebujejo zdravniško pomoč, so pripravili ganljiv poklon.

Igralci Jernej Kuntner, Zvezdana Mlakar, Aleksandra Balmazović, Nina Ivanič, Boris Cavazza, Borut Veselko, Maja Martina Merljak, Tjaša Železnik in Jan Bučar so se posneli doma, v svojem domačem #ostanidoma okolju in ob pomoči svojcev. Koncept videa in postprodukcijo je doniral Blaž Štrukelj.  

Zdravniška zbornica Slovenije se v imenu svojih članov zahvaljuje za izraženo podporo igralcev in za to izjemno gesto. Veliko nam pomeni. Hvala vam, dragi igralci. #Skupaj zmoremo! In hvala vam ter vsem prebivalcem Slovenije, ker spoštujete ukrepe in spoštujete #ostanidoma.

Tudi zdravniki in zobozdravniki bi radi nekaj naredili za vas, zato pozivamo Ministrstvo za kulturo, da ob ukrepih, ki jih sprejema, ne reže, ampak ustrezno podpre slovensko kulturo, gledališke in filmske umetnike, glasbenike, plesalce, literarne in likovne ustvarjalce ter vse druge, ki skrbijo za naše kulturno in ustvarjalno bogastvo. Ravno v času krize umetnost potrebujemo še bolj kot prej, saj nam pomaga ohranjati našo identiteto, graditi mostove med ljudmi in razumeti smisel življenja tudi v najtežjih preizkušnjah.

Video je dostopen tukaj >>>.