Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Navodila za usmerjanje otrok v ortopedske otroške ambulante v času epidemije s COVID-19

19.03.2020 10:57

V času epidemije deluje otroška ortopedska ambulanta na Polikliniki, UKCL v zmanjšanem obsegu.  Skladno z navodili MZ vas prosimo, da se osredočite se na nujne in zelo hitre ortopedske obravnave otrok. Prilagamo dodatna navodila.

 

NUJNA STANJA V OTROŠKI ORTOPEDIJI

Otroke s sumom na gnojno vnetje sklepa ali kosti, s sumom na epifizeolizo napotite z napotnico NUJNO na Polikliniko med 8. in 14.uro, v popoldanskem času kontaktirajte dežurnega ortopedskega kirurga. V primeru suma na gnojno vnetje obvezno priložite izvide vnetnih parametrov.

OPOZORILO: Pri otrocih, ki zaradi nujnega stanja potrebujejo sprejem v ortopedsko obravnavo in imajo hkrati sum na okužbo s koronavirusom, se je potrebno držati navodil Razširjenega strokovnega kolegija za pediatrijo, 2. korespondenčne seje v letu 2020: Delo pedatrov na primarnem in hospitalnem nivoju v času epidemije Covid-19 v Sloveniji.

 

1. Ambulanta za ekvinovarusne deformacije stopal, Poliklinika, UKCL : DO PREKLICA NE DELUJE.

Pri vseh trenutno obravnavanih dojenčkih, smo mavce začasno odstanili. Z mavčenjem po Ponsetijevi metodi bomo nadaljevali po preklicu karantene. Staršem svetujemo, da redno izvajajo redresijske vaje stopal.

2. Ambulanta za UZ kolkov dojenčkov, Poliklinika, UKCL: DO PREKLICA NE DELUJE.

Novorojenčki in dojenčki, pri katerih je klinično dokazana nestabilnost in imajo hkrati UZ znake luksacije oz subluksacje po Grafu tip III ali IV, potrebujejo zdravljenje. Za dodatno konzultacijo pred napotitvijo je na voljo vsak dan med 8. in 14. uro e-posvet: natasa.berden@kclj.si ali od ponedeljka do petka na telefon 01 522 2663 med 9. in 12. uro.

Dojenčke, ki imajo v prvih tednih UZ ugotovljene nezrele kolke ali displazijo tipa 2a, bomo pregledali, ko bo to možno. Do tedaj svetujemo, naj starši dojenčkom nameščajo dovolj široke hlačke, ki ne omejujejo gibanja in zadržujejo nogice v fiziološki abdukciji.

Svetujemo pediatrom, da v primeru nejasnosti uporabijo e- posvet: natasa.berden@kclj.si Opišejo naj anamnezo o rizičnih dejavnikih, kliničnih znakih in pripnejo sliko UZ preiskave. Za dojenčke, ki so že v obravnavi v ambulanti za UZ kolkov, bomo tedensko se pregledali sezname naročenih in svetovali staršem glede nadaljne obravnave po telefonu.

3. Ambulanta za nevromišične bolezni, Polikliniki, UKCL DO PREKLICA NE DELUJE.                      
V primeru nujnejše konzultacije: od ponedeljka do petka od 8. do 15 ure na tel. 01 522 3585,

 

V primeru suma na maligni tumor pri otroku priporočamo, da nas pred napotitvijo vsak delavnik med 8. in 15. uro kontaktirate na telefonsko številko 01 522 3585 oziroma uporabite e-posvet: natasa.berden@kclj.si.

 

Tudi v primeru dodatnih vprašanj predlagamo, da se na nas obrnete z uporabo e- posveta, v primeru najnujneših konzultacij lahko od ponedeljka do petka od 8. do 14. ure uporabite telefonsko številko 01 522 2663.

 

Ostanemo v stiku, s spremembami vas bova seznanjali sproti.

Lep pozdrav,
Mag. Karin Schara, dr.med. in Nataša Berden dr.med.