Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Poziv UKC Ljubljana k izogibanju nepotrebnih tveganj

16.03.2020 10:22

as. dr. Marko Jug, dr. med.; Urgetni kirurški blok UKC Ljubljana
Zaradi pričakovanega povečanja obremenitev bolnišnic bolniki s COVID-19 in vedno bolj omejenih kadrovskih in materialnih resursov kot je npr. oskrba s krvjo, apeliramo, da se ljudje izogibajo nepotrebnim tveganjem, kot so nevarni športi, trampolinski parki, spusti s kolesom, motociklizem, in tudi delu na višini in delu v gozdu.

SAJ KAR JE BILO ŠE VČERAJ SAMOUMEVNO, JUTRI MORDA NE BO VEČ.

Tudi nujna zdravstvena oskrba, ki jo v teh kriznih časih še zagotavljamo, bo ob neodgovornem obnašanju posameznika lahko postala bistveno težje dostopna.

Zdaj ni čas za egoizem in lastne cilje, potrebno je pokazati osebno in družbeno odgovornost in se ne izpostavljati nepotrebnim socialnim stikom in tveganjem, ki lahko povzročijo preobremenitev urgentne zdravstvene oskrbe.

Zavedati se moramo, da bodo nepremišljena tveganja iz arogantnosti lahko povzročila hudo škodo posamezniku in družbi.

Poslušajmo navodila vladnega kriznega štaba, ostanimo doma in čas posvetimo družini in branju knjig. Na ta način bomo najbolj pomagali sebi in drugim.

Govori: as. dr. Marko Jug, dr. med.; Urgetni kirurški blok UKC Ljubljana

Youtube izjava: https://youtu.be/x5GfiwQ0xgs