Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Koronavirus v zobozdravstveni ambulanti - poziv k pripravi smernic

06.03.2020 13:58

V četrtek so se zbrali zobozdravniki Obalno - kraške regije. Organizirali so predavanje in razpravo na temo koronavirusa v zobozdravstveni ambulanti.

Namen je bil predstavitev aktivnosti zbornice v zvezi z problematiko koronavirusa in protokolov Evropskega centra za preventivo in kontrolo bolezni v zobozdravstveni ambulanti, ki jih je predstavil Krunoslav Pavlovič, dr. dent. med., podpredsednik Zdravniške zbornice Slovenije.

Srečanja sta se na povabilo organizatorjev udeležila tudi strokovnjaka: Boris Kopilovič,  dr. med, spec. epidemiolog, ki je predstavil problematiko koronavirusa z vidika epidemiologa in dr. Gorazd Pretnar, mikrobiolog, ki je spregovoril o dinamiki virusa z vidika mikrobiologa.

Sledila je strokovna razprava (okrogla miza) o praktični uporabi navodil za preprečevanje nalezljivih bolezni v zobozdravstveni ambulanti.

Ob koncu so prisotni soglašali, da zbornico pozovejo, da skupaj z NIJZ (in po potrebi drugimi inštitucijami) oblikuje delovno skupino, ki bo natančno, strokovno in nedvoumno izdelala smernice za zobozdravstvene delavce glede preprečevanja širjenja nalezljive infekcije v zobozdravstveni ambulanti.

Zbornica pozdravlja pobudo zobozdravnikov Obalno - kraške regije in sporoča, da je osnutek priporočil že v usklajevanju in bo objavljen po potrditvi s strani MZ.