Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Koronavirus v zobozdravstveni ambulanti - poziv k pripravi smernic

06.03.2020 13:58

V četrtek so se zbrali zobozdravniki Obalno - kraške regije. Organizirali so predavanje in razpravo na temo koronavirusa v zobozdravstveni ambulanti.

Namen je bil predstavitev aktivnosti zbornice v zvezi z problematiko koronavirusa in protokolov Evropskega centra za preventivo in kontrolo bolezni v zobozdravstveni ambulanti, ki jih je predstavil Krunoslav Pavlovič, dr. dent. med., podpredsednik Zdravniške zbornice Slovenije.

Srečanja sta se na povabilo organizatorjev udeležila tudi strokovnjaka: Boris Kopilovič,  dr. med, spec. epidemiolog, ki je predstavil problematiko koronavirusa z vidika epidemiologa in dr. Gorazd Pretnar, mikrobiolog, ki je spregovoril o dinamiki virusa z vidika mikrobiologa.

Sledila je strokovna razprava (okrogla miza) o praktični uporabi navodil za preprečevanje nalezljivih bolezni v zobozdravstveni ambulanti.

Ob koncu so prisotni soglašali, da zbornico pozovejo, da skupaj z NIJZ (in po potrebi drugimi inštitucijami) oblikuje delovno skupino, ki bo natančno, strokovno in nedvoumno izdelala smernice za zobozdravstvene delavce glede preprečevanja širjenja nalezljive infekcije v zobozdravstveni ambulanti.

Zbornica pozdravlja pobudo zobozdravnikov Obalno - kraške regije in sporoča, da je osnutek priporočil že v usklajevanju in bo objavljen po potrditvi s strani MZ.