Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije priznal pravico izvajalcev do zamudnih obresti

24.01.2020 11:50

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je v odgovoru na dopis Zdravniške zbornice Slovenije potrdil pravilnost zahteve zbornice, da so izvajalci zdravstvene dejavnosti v javni mreži upravičeni do plačila zakonskih zamudnih obresti zaradi zamika izplačil ZZZS-ja v leto 2020.

ZZZS je zamaknil plačilo obveznosti do izvajalcev za mesec november in december 2019 v leto 2020, kar je po navedbah ZZZS posledica administrativne in zakonske omejitve najvišje dovoljene porabe ZZZS, ki jo je z odlokom za leto 2019 določil Državni zbor Republike Slovenije. Zdravniška zbornica Slovenije je glede na to, da do zamude pri izplačilu ni prišlo po krivdi izvajalcev, v dopisu ZZZS z dne 13. 1. 2020 izrazila pričakovanje, da bo ta izvajalcem izplačal tudi zakonske zamudne obresti. ZZZS je v svojem odgovoru z dne 20. 1. 2020 navedel, da bo izpolnil obveznost plačila zamudnih obresti izvajalcem, ki bodo ZZZS-ju kot dolžniku poslali obračune zamudnih obresti.

Zato izvajalce zdravstvene dejavnosti obveščamo, da če želijo, da jim ZZZS izplača zakonske zamudne obresti za zamudo pri izplačilih zgoraj navedenih pogodbenih obveznosti, jih lahko izračunajo na povezavi http://izo.sodisce.si/izo-web/spring/izracun?execution=e2s1, obračun zamudnih obresti pa posredujejo ZZZS-ju.

Dopis Zdravniške zbornice Slovenije s št. 014-5/2020-1 z dne 13. 1. 2020 je dostopen tukaj. 

Dopis ZZZS s št. 405-1/2020-DI/7 z dne 20. 1. 2020 je dostopen tukaj.

Oddelek za pravne zadeve Zdravniške zbornice Slovenije