Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zbornica vzpostavlja e-poslovanje s svojimi člani

15.01.2020 15:07

Zbornica vzpostavlja dodatno pot komunikacije s svojimi člani, in sicer e-poslovanje. S tem omogoča svojim obstoječim ter bodočim članom e-oddajo in e-vročanje dokumentov preko varnega elektronskega predala – v nadaljevanju: VEP.

Kaj je varen elektronski predal – VEP?

VEP je elektronski naslov uporabnika v informacijskem sistemu za varno elektronsko vročanje, ki ga upravlja izvajalec storitev varnega elektronskega vročanja. V zborničnem primeru je to podjetje EIUS.

Podjetje EIUS je prejemnik znaka zaupanja EU, ki daje zagotovilo, da so ponudniki elektronskih storitev in njihove storitve zaupanja vredni in usposobljeni ter v skladu s pravili iz uredbe eIDAS, s čimer se zagotavlja visoka kakovost, ki je urejena po zahtevah EU. Pogoj za e-poslovanje je, da imata obe stranki, tako pošiljatelj kot prejemnik, odprt VEP.

Kaj mora član storiti, da lahko vzpostavi e-poslovanje?

Člani, ki se bodo vključili v e-poslovanje z zbornico (ali katerimkoli drugim subjektom), morajo:

  • imeti kvalificirano digitalno potrdilo, v kolikor pa ga še nimajo, ga lahko brezplačno pridobijo. Na portalu e-uprave je dostopna Vloga SIGEN-CA, ki jo izpolnijo in odnesejo na najbližjo upravno enoto;
  • ·vzpostaviti VEP na spletni strani https://vep.si/ po navodilih za registracijo, ki so dostopna na povezavi Navodila. Za pomoč pri registraciji se lahko obrnejo na Kontakt;
  • posredovati na zdravniško zbornico naslov VEP, ki ga prejmejo ob registraciji, in sicer na e-naslov podpora.

Člani, ki bodo sporočili naslov VEP, bodo v VEP prejemali dokumente, ki jih zbornica naslavlja na svoje člane (odločbe, sklepe ter drugo dokumentacijo), sami pa bodo po tej poti oddajali vloge ali druge dokumente, naslovljene na zdravniško zbornico. O prejeti pošiljki v VEP bodo člani obveščeni na elektronski naslov, ki ga bodo navedli ob registraciji VEP.

Katere so prednosti e-poslovanja?

  • Večja varnost komunikacije pri prenosu dokumentacije.
  • Hitrejše in enostavnejše komuniciranje.
  • Cenovno ugodnejša poštna storitev, saj so cene pošiljk precej nižje kot fizična pošta.
  • Predvsem pa skrb za okolje.

 

Vabimo člane, da se v čim večjem številu odločijo za e-poslovanje s stanovsko organizacijo in nam posredujejo naslov VEP.