Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zbornica vzpostavlja e-poslovanje s svojimi člani

15.01.2020 15:07

Zbornica vzpostavlja dodatno pot komunikacije s svojimi člani, in sicer e-poslovanje. S tem omogoča svojim obstoječim ter bodočim članom e-oddajo in e-vročanje dokumentov preko varnega elektronskega predala – v nadaljevanju: VEP.

Kaj je varen elektronski predal – VEP?

VEP je elektronski naslov uporabnika v informacijskem sistemu za varno elektronsko vročanje, ki ga upravlja izvajalec storitev varnega elektronskega vročanja. V zborničnem primeru je to podjetje EIUS.

Podjetje EIUS je prejemnik znaka zaupanja EU, ki daje zagotovilo, da so ponudniki elektronskih storitev in njihove storitve zaupanja vredni in usposobljeni ter v skladu s pravili iz uredbe eIDAS, s čimer se zagotavlja visoka kakovost, ki je urejena po zahtevah EU. Pogoj za e-poslovanje je, da imata obe stranki, tako pošiljatelj kot prejemnik, odprt VEP.

Kaj mora član storiti, da lahko vzpostavi e-poslovanje?

Člani, ki se bodo vključili v e-poslovanje z zbornico (ali katerimkoli drugim subjektom), morajo:

  • imeti kvalificirano digitalno potrdilo, v kolikor pa ga še nimajo, ga lahko brezplačno pridobijo. Na portalu e-uprave je dostopna Vloga SIGEN-CA, ki jo izpolnijo in odnesejo na najbližjo upravno enoto;
  • ·vzpostaviti VEP na spletni strani https://vep.si/ po navodilih za registracijo, ki so dostopna na povezavi Navodila. Za pomoč pri registraciji se lahko obrnejo na Kontakt;
  • posredovati na zdravniško zbornico naslov VEP, ki ga prejmejo ob registraciji, in sicer na e-naslov podpora.

Člani, ki bodo sporočili naslov VEP, bodo v VEP prejemali dokumente, ki jih zbornica naslavlja na svoje člane (odločbe, sklepe ter drugo dokumentacijo), sami pa bodo po tej poti oddajali vloge ali druge dokumente, naslovljene na zdravniško zbornico. O prejeti pošiljki v VEP bodo člani obveščeni na elektronski naslov, ki ga bodo navedli ob registraciji VEP.

Katere so prednosti e-poslovanja?

  • Večja varnost komunikacije pri prenosu dokumentacije.
  • Hitrejše in enostavnejše komuniciranje.
  • Cenovno ugodnejša poštna storitev, saj so cene pošiljk precej nižje kot fizična pošta.
  • Predvsem pa skrb za okolje.

 

Vabimo člane, da se v čim večjem številu odločijo za e-poslovanje s stanovsko organizacijo in nam posredujejo naslov VEP.