Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Klubski knjižni večer s prof. dr. Markom Vudragom - Nekrolog za sapientio

06.12.2019 12:51

Na klubskem knjižnem večeru, ki bo 15. januarja 2020 ob 18. uri v Domus Medica, bomo gostili prof. dr. Marka Vudraga, dr. med. Že štiri desetletja deluje na področju javnega zdravja in zdravstvene ekologije z ocenami tveganja in vplivov na zdravje. Podpira programe skupnostnega pristopa in integrirane preventive ter zagovarja filozofijo »zdravje v vseh politikah«. Je habilitiran univerzitetni učitelj in kot pridruženi profesor na Univerzi Nova Gorica predava o okolju in zdravju. Zaposlen je na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje kot strokovnjak za javno zdravje.

Avtor se v eseju Nekrolog za sapientio ali Vzpon nebiološke civilizacije osredinja na razpravo o škodljivih učinkih neoliberalnega kapitalizma na zdravje ljudi in okolja.Svoje teze utemeljuje na biologiji, zgodovini, filozofiji, sociologiji in jih uokvirja v kulturo zahoda.

Knjižni večer bo povezoval prof. Alojz Ihan, dr. med., igralka Gaja Vudrag pa bo prebrala nekaj izbranih citatov iz eseja.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Prijava ni več mogoča