Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Licenčne listine slovesno prejelo 47 zdravnikov in zdravnic ter 5 zobozdravnikov in zobozdravnic

20.09.2019 12:44
V slavnostnem večeru smo združili spomine na opravljeno pot izobraževanja in podprli mlade zdravnike in zobozdravnike na njihovi samostojni poklicni poti.

Fotogalerija prireditve je dostopna tukaj >>>

Zbrane mlade zdravnike in zobozdravnike je na začetku nagovorila predsednica zdravniške zbornice dr. Zdenka Čebašek - Travnik, ki jim je ob tej priložnosti tudi izročila listine ter jim čestitala in zaželela vse dobro na njihovi zahtevni in odgovorni poklicni poti. »Danes je za vse nas pomemben dan, dan, ko boste na tej slovesnosti prejeli listino, ki vam daje pravico do opravljanja vašega poklica, to je licenco. Hkrati z licenco pa bo v vaše strokovno življenje postavljen še en mejnik. Poslej boste kot odgovorni specialisti in zobozdravniki morali prevzemati odgovornost za svoje delo, odločitve, posege, postopke, pogovore s pacienti in njihovimi bližnjimi ter vse drugo, za kar ste se tekom dolgega študija in specializacije usposobili,« je povedala predsednica zbornice.

Podelitev SI_predsednica

Celoten nagovor je dostopen tukaj >>>

Asist. Tadej Ostrc, dr. dent. med., predsednik Komisije za strokovna vprašanja pri Odboru za zobozdravstvo in član Odbora za zobozdravstvo, je v nagovoru doktorjem dentalne medicine poudaril, da je zobozdravstvo vznemirljiva kariera, ki ponuja številne edinstvene priložnosti za zdravljenje in sodelovanje z bolniki. Spomnil je tudi na pomembnost zaveze k ukrepom, potrebnim za krepitev zobozdravstvene izobrazbe, raziskav, prakse, dostopa ranljivih skupin do oskrbe in zobozdravniške vloge v soustvarjanju zdravstvenega sistema. Za zaključek pa je še povedal: »Prihodnost je v naših rokah… Prihodnost dentalne medicine ste VI! «
Ostrc_podelitev

Celoten nagovor je dostopen tukaj >>>

 

Mag. Dubravka Bračika Vidmar, dr. med., predsednica Komisije za akreditacije učnih ustanov in namestnica predsednika Sveta za izobraževanje in usposabljanje zdravnikov, pa je v nagovoru slikovito izpostavila pomembnost strokovnih in etičnih načel pri opravljanju zdravniškega poklica. Zaključila je z mislijo: »Moje iskrene čestitke torej k uspešno izkazani zrelosti s specialističnim izpitom! In seveda moje najiskrenejše želje vsem, tudi mladim zobozdravnikom, ki pa jih izrekam tudi v imenu celotnega Sveta za izobraževanje ZZS, da bi vas vaše delo navdihovalo, da bi ga opravljali z neizmernim veseljem, strokovno odgovornostjo, v dobro vseh bolnikov in pomoči potrebnih ter – ne nazadnje – v ponos zdravniški stroki!«

SI_Vidmar
Celoten nagovor je dostopen tukaj >>>

Veselo razpoloženje je še poudarila skupina Anastomoza. 
anastomoza