Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniška zbornica Slovenije pozdravlja izbiro Janeza Poklukarja za vodenje UKC Ljubljana ​

12.07.2019 11:49

Janez Poklukar, dr. med., spec. interne medicine, se je izkazal s svojim menedžerskim delom v Splošni bolnišnici Jesenice, saj mu je v zelo kratkem času uspelo negativno poslovanje preobrniti v pozitivno.

To, da je bil na mesto generalnega direktorja izbran kandidat, ki se je izkazal s svojimi rezultati in dosedanjim dobrim strokovnim in vodstvenim delom, ne pa nekdo, ki je politično všečen in ima povezave s politiko, kot se vse prepogosto dogaja pri imenovanjih direktorjev javnih zavodov, je s političnega vidika pozitiven znak za zdravstveni sistem.

Ob tem želimo poudariti, da tudi številne mednarodne študije potrjujejo, da so med najbolj uspešnimi pri vodenju zdravstvenih ustanov prav zdravniki. Kot ugotavlja švedski Karolinski inštitut (ena vodilnih medicinskih univerz na svetu, https://ki.se/en) v študiji iz leta 2017 (Physicians role in the management and leadership of health care), je značilno, da se v zavodih, ki jih vodijo zdravniki, izboljša kakovost oskrbe (izboljšajo se izidi zdravljenja in varnost pacientov), upravljanje virov (tako finančnih kot operativnih), družbena odgovornost, poveča se zadovoljstvo zaposlenih, zmanjša fluktuacija in izgorelost ter izboljša informatizacija procesov. Direktorji, ki imajo medicinsko izobrazbo, pri zaposlenih veljajo za bolj vredne zaupanja, njihovo klinično znanje pa pripomore k boljšemu odločanju.  

Vse to je doktor Poklukar v veliki meri uspel udejanjiti že v bolnišnici na Jesenicah, ki jo je vodil preteklih pet let.

Zdravniška zbornica Slovenije pozdravlja, da je bil prav on izbran za novega generalnega direktorja UKC Ljubljana, in upa, da bo prejel tudi soglasje ministra. Doktorju Janezu Poklukarju izrekamo vso podporo in mu na novem delovnem mestu želimo uspešno delo.