Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Srečanje mladih zdravnikov z ministrom za zdravje

16.05.2019 16:55

Mladi zdravniki z Ministrom_15 05 2019
FOTO: Študentski svet UL MF

Minister za zdravje Aleš Šabeder se je včeraj srečal z mladimi zdravniki in študenti višjih letnikov medicinske fakultete. Srečanje je gostila dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Udeležil pa se ga je tudi dekan Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Švab. 

V zelo iskrenih in odprtih predstavitvah so mladi zdravniki povedali, kako je zdravstveni sistem videti skozi njihove oči. Opozorili so na preobremenjenost, izgorevanje in na vrsto slabih rešitev, ki jih je prinesla sprememba zdravstvene zakonodaje v letu 2018. Povedali so, kaj so po njihovem mnenju razlogi za nezasedenost posameznih specializacij in kaj bi v zdravstvu morali spremeniti ter kako je v tujini in kaj bi bilo morda smiselno od tam prenesti v Slovenijo, da bi se vrnili iz tujine, kar si številni želijo. 

Kot je za STA pred srečanjem dejala doc. dr. Tina Bregant iz iniciative Mladih zdravnikov Slovenije, bodo znova predstavili svoje težave, kot so ji že vsem ministrom prej, pa niso bili slišani, in vnovič upali, da bodo tokrat le slišani.

Minister Aleš Šabeder si je za srečanje vzel kar dve uri in na koncu v razpravi tudi podal nekaj svojih odgovorov na vprašanja. Predvsem pa je po vsem slišanem mlade zdravnike povabil, da se aktivno vključijo v delovne skupine, ki v okviru MZ delujejo za izboljševanje zdravstvenega sistema. Prav tako je poudaril, da je minister, ki ne govori veliko, ampak posluša in si bo v svojem mandatu prizadeval za premike na bolje. 

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek - Travnik, ki je bila vesela ministrove pobude, da zbornica pripravi to srečanje, pa je ob srečanju izpostavila predvsem nujnost temeljnih premikov v pogojih dela za zdravnike, v katerih ne bodo siljeni k površnemu in hitremu delu ter v katerih bodo lahko uporabljali preiskave, ki so sicer na voljo, pa jih zaradi čakalnih vrst ne morejo.