Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniške zbornice sprožila postopek zaradi zavajajočega oglaševanja

03.05.2019 10:36

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije (ZIRS) je v začetku aprila prejel prijavo Zdravniške zbornice Slovenije glede zavajajočega oglaševanja zobne paste Denta Seal na spletni strani  http://si1.dentaseall.pro/ podjetja iz Hong Konga. Na podlagi prijave je ZIRS 25. aprila 2019 izdal opozorilo, da potrošnikom odsvetuje nakup zobne paste Denta Seal. 

Zdravniška zbornica Slovenije je prijavo podala, ker je želela preprečiti očitno zavajanje uporabnikov, saj zobna pasta z učinkom, kot ga navaja oglas, ne obstaja. Na ZIRS ugotavljajo, da »dejstva kažejo na to, da gre za še eno tipičnih spletnih prevar.«

Kozmetičnim izdelkom se namreč ne sme pripisovati značilnosti ali funkcij, ki jih v resnici nimajo. Vendar podjetja, pri katerem bi Zdravstveni inšpektorat RS lahko izvedel postopek inšpekcijskega nadzora, ni možno identificirati, v tem primeru ugotavljajo inšpektorji.  

So pa zato izdali javno opozorilo uporabnikom in odsvetovali nakup izdelka.  Več >>> http://www.zi.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/6009/