Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravnike primarne ravni bomo razbremenili administrativnih bremen

12.04.2019 09:06

Spoštovani mladi zdravniki,

pred vami je pomembna odločitev, ki bo vplivala na potek vaše karierne poti, to je izbira specializacije.

Z vidika zagotavljanja dostopnosti do zdravstvenih storitev so za državo pomembne vse specializacije. Posebno pozornost želimo nameniti specializacijam za delo na primarni ravni zdravstvene dejavnosti, saj ta predstavlja temelj uspešnega zdravstvenega sistema.

Na Ministrstvu za zdravje se zavzemamo za krepitev primarne ravni zdravstvene dejavnosti, zato se je ministrstvo zavezalo, da bo krepilo primarno zdravstvo tako z dodatnimi finančnimi sredstvi kakor tudi z ureditvijo pogojev dela, ki bodo omogočili varno in kakovostno delo v skladu s ciljnimi normativi. Pripravlja se tudi nov finančni model financiranja ambulant na primarni ravni in drugi ukrepi, s katerimi bomo zdravnike primarne ravni razbremenili administrativnih bremen. Zato vas, mladi zdravniki, vabimo in spodbujamo, da se na razpisu prijavite tudi na specializacije iz družinske medicine, pediatrije in ginekologije za potrebe primarne zdravstvene ravni.

Radi bi izpostavili, da nacionalni razpis specializacij ne pomeni, da boste po zaključeni specializaciji z »dekretom« poslani delat na območja, kamor si ne želite. Niti Ministrstvo za zdravje niti država nimata takšne pristojnosti. Od vas, mladi zdravniki, je odvisno, kje boste sprejeli ponudbo za delo. Pomoč pri iskanju zaposlitve vam bo v skladu z Zakonom o zdravniški službi nudila tudi Zdravniška zbornica Slovenije, ki koordinira možnosti zaposlitve zdravnikov specialistov glede na sporočene potrebe za zaposlitev s strani izvajalcev zdravstvene dejavnosti v mreži javne zdravstvene službe.

Želiva vam vse dobro na vaši poklicni poti!


Aleš Šabeder                                                      Dr. Zdenka Čebašek - Travnik
Minister za zdravje                                               Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije