Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Usposabljanje za člane svetov javnih zdravstvenih zavodov

08.04.2019 10:59

Na Zdravniški zbornici Slovenije je minulo sredo in četrtek potekalo Usposabljanje za člane svetov javnih zdravstvenih zavodov (JZZ).

Program je nastal zaradi aktualnih razmere v zdravstvu in izzivov, s katerimi se soočajo sveti zavodov, ki za učinkovito delo potrebujejo dodatna znanja prava, ekonomije, upravljanja ter poznavanje pristojnosti in odgovornosti, ki je povezana s to funkcijo.

Dorjan Marušič_usposabljanje za člane svetov zavodov

Program je na predlog Zdravniške zbornice Slovenije pripravil Zavod za razvoj zdravstvenega managementa (ZRZM), udeležilo pa se ga je 20 slušateljev, zdravnikov in tudi drugih predstavnikov v svetih JZZ. V uvodu je vsebine – pričakovanja in zahteve ustanovitelja pri delu JZZ ter kako učinkovito, uspešno in gospodarno delovati v svetih JZZ – predstavil nekdanji minister, prim. mag. Dorjan Marušič, dr. med. O osnovah profesionalizma in zdravniške etike pa je spregovorila dr. Zdenka Čebašek - Travnik, dr. med., ki je to področje tudi sistematično raziskovala.

Sledile so še vsebine s področja prava, predstavitev sistema zdravstvenega varstva in zdravstvenega zavarovanja, splošni dogovor, poslovanje javnih zavodov in analiza, reševanje vzrokov za poslovni neuspeh v JZZ, korupcijska tveganja, komuniciranje z javnostjo in mediacija v zdravstvu.

Ponovna izvedba usposabljana, ki je ovrednoteno z 12 kreditnimi točkami, je predvidena za jesen.