Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Karierni kongres UL MF: Kam po študiju na medicinski fakulteti? ​

04.04.2019 11:03

V soboto, 30. marca 2019, je potekal drugi del predstavitev specializacij v okviru Kariernega kongresa UL MF: Kam po študiju na medicinski fakulteti?, ki ga je organiziral Študentski svet UL MF.

V uvodnem delu je študente pozdravil in nagovoril minister za zdravje gospod Aleš Šabeder, zbrane pa so nagovorili tudi dekan UL Medicinske fakultete prof. dr. Igor Švab, dr. med., predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek - Travnik, dr. med., in predsednik Študentskega sveta UL Medicinske fakultete Klemen Petek.

Sobotno srečanje je bilo prvo uradno srečanje ministra za zdravje, dekana UL Medicinske fakultete in predsednice Zdravniške zbornice Slovenije. Minister se je kongresa udeležil, da bi nagovoril študente medicine, ki po njegovih besedah predstavljajo bodočnost slovenskega zdravstva in so zato pomemben člen pri ustvarjanju načrtov za izboljšave v našem zdravstvenem sistemu. Dotaknil se je tudi pereče problematike pomanjkanja specialistov družinske medicine in izpostavil željo Ministrstva za zdravje RS po ustvarjanju pogojev, ki bi študentom medicine približali specializacijo iz družinske medicine.