Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Javna tribuna: Zmoremo zgraditi sistem po meri bolnika in stroke v primarnem zdravstvu?

19.03.2019 10:42

 Vabimo vas, da se v ponedeljek, 25. marca 2019, ob 16. uri udeležite naše druge javne tribune. Tokrat bomo iskali odgovore na temo: Zmoremo zgraditi sistem po meri bolnika in stroke v primarnem zdravstvu?

Soočili bomo različne podatke in stališča ter rezultate ankete, ki smo jo izvedli za namen te javne tribune. Zdravniki in zobozdravniki ste vabljeni, da tudi tokrat javno opozorite na najbolj akutne probleme v primarnem zdravstvu. Predvsem pa bomo v razpravi skupaj iskali odgovore, kako sistem izboljšati za vse deležnike.  

Poleg članov zdravniške zbornice, ki ste posebej vabljeni, pridejo vodilni predstavniki ZZZS, MZ in izvajalcev, pa tudi zastopniki pacientov. Pričakujemo, da bomo tudi tokrat razkrili pomembna dejstva, ki so zaskrbljujoča, ter javnost prepričali, da je skrajni čas, da skupaj in brez odlašanja začnemo z reševanjem nakopičenih težav.  

Tribuno bo vodila predsednica zbornice dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Sodelovala bosta oba podpredsednika: asist. prim. Dean Klančič in Krunoslav Pavlović. 

Govorniki bodo:

  • Marjan Sušelj, generalni direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije
  • Rudi Dolšak, mag. posl. ved, MBA, direktor ZD Ljubljana
  • Vesna Pekarović Džakulin, dr. med., predsednica Odbora za osnovno zdravstvo, Zdravniška zbornica Slovenije
  • Zdenka Koželj Rekanovič, dr. med., vodja splošne službe ZD Ravne
  • dr. Bernarda Vogrin, dr. med., spec. ped., pediatrinja
  • Hana Škaler, dr. med., spec., zdravnica
  • Krištof Zevnik, dr. dent. med., zobozdravnik

Program >>>

V imenu MZ se bodo javne tribune udeležile Tanja Mate, generalna direktorica Direktorata za zdravstveno varstvo, mag. Bernarda Kociper, vodja Sektorja za organizacijo zdravstvenega varstva in Tina Jamšek, vodja Sektorja za dostopnost zdravstvenega varstva. Njihov aktivni nastop med govorci pa je bil odpovedan.   


Namen javne tribune
je poiskati odgovore na vprašanja, kot so:

  • Kako bi v družinsko medicino privabili mlade zdravnike?
  • Kako naj se izvajalci zdravstvenih storitev spopadajo z nejasnostmi v pravilnikih in zakonodaji ter zaradi kakšnih napak plačujejo kazni?
  • Kako poskrbeti za tiste paciente, ki še nimajo izbranega zdravnika?
  • Kako razbremeniti zdravnike in kateri del zdravniškega dela bi lahko prevzele medicinske sestre?
  • Kako lahko zmanjšamo administrativne obremenitve zdravnikov in medicinskih sester?
  • Kako organizirati sistem tako, da zdravniki ne bodo razlagalci pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja o tem, kaj pacientom iz zavarovanja pripada in kaj ne?

Še vedno nam lahko na e-naslov javnatribuna@zzs-mcs.si pišete in sporočite, s katerimi težavami se dnevno soočate in na kaj bi želeli opozoriti. Prav tako lahko napišete konkretne predloge, kaj je treba spremeniti in kako, da bi bilo bolje za vse.

Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite na dogodki@zzs-mcs.si, in sicer najkasneje do 21. marca 2019.

Dogodek bo odprt za medije.

Vljudno vabljeni!