Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zobozdravstvena oskrba beguncev na otoku Lezbos

17.01.2019 14:44

Na Zdravniško zbornico Slovenije se je obrnil Jure Poglajen, dr. dent. med., predsednik uprave Ustanove za pomoč ogroženim Državljani sveta. Že leta 2015 je sodeloval s Health-Point Fundation Dental/Medical Relief, tokrat pa se je fundacija ponovno obrnila nanj zaradi pomanjkanja zobozdravnikov za oskrbo beguncev, ki so nastanjeni na otoku Lezbos.

Prosimo vse zobozdravnike (z vsaj dvema letoma delovnih izkušenj), ki ste pripravljeni posvetiti prostovoljno delo ljudem v stiski, da se javite na ZZS.

Pogoji, ki jih navaja fundacija, so:

1. diploma in veljavna licenca (prevod ni potreben),

2. potrdilo o dobrem imenu zdravnika v angleščini (z navedbo datuma izdaje veljavne licence, ki dokazuje pogoj dvoletnih izkušenj), ki ga izda Zdravniška zbornica Slovenije. Vloga tukaj >>>

Vsak prostovoljni zdravnik naj bi prispeval tudi 200 funtov donacije organizaciji, kot je običajno pri prostovoljnem delu, ki ga zagotavljajo druge humanitarne organizacije. 
 

Pišite nam lahko na: andreja.stepisnik@zzs-mcs.si in jure.poglajen@me.com

Neposredni stik s fundacijo lahko navežete preko: dental@healthpointfoundation.org


Študentje in pripravniki 
se lahko prijavite za asistenco in ustno higieno.

Humanitarno delo bo potekalo kontinuirano skozi vso leto od ponedeljka do petka, od 8.30 do 15.00 v dveh opremljenih zobozdravniških ordinacijah v sklopu begunskega centra Moria. Vedno je na voljo tudi asistenca ter prevajalec. Na dan se pregleda do 20 pacientov. 

Za pot in bivanje poskrbi vsak prostovoljec sam. 

Zbiramo tudi finančne donacije ali donacije dentalnega materiala. Kaj se trenutno potrebuje v njihovih ordinacijah, nam fundacija sproti sporoča. 

Informacije bomo sproti dopolnjevali na spletni strani tukaj.

Hvala, ker spreminjate svet na bolje!