Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Motnje spanja – kako jih prepoznati in obravnavati ​

10.01.2019 09:56

V sredo, 23. januarja, ob 18. uri pripravljamo klubski pogovorni večer: O motnjah spanja – kako jih pravočasno prepoznati in zdraviti. Pogovorni večer bo potekal na Zdravniški zbornici Slovenije, Dunajska cesta 162, v Klubu Domus Medica.    

Govorili bomo o motnjah spanja, ki postajajo vse večji problem tudi v Sloveniji. Dokazano je, da se v Evropi kar 20 odstotkov prometnih nesreč zgodi zaradi zaspanosti. Motnje spanja so zelo pogoste tudi pri otrocih. Po ocenah ima tovrstne težave kar ena tretjina otrok in so velikokrat neprepoznane. Nevrološka klinika UKC Ljubljana je od leta 1993 edini terciarni center za zdravljenje in ugotavljanje budnosti in motenj spanja za odrasle. V SB Celje pa deluje edini center v Sloveniji za obravnavo motenj spanja pri otrocih in mladostnikih.

Glavne teme pogovora bodo:

  • prepoznavanje motenj spanja v Sloveniji – kaj so motnje spanja in kakšne oblike motenj spanja imamo,
  • obravnava v laboratorijih za motnje spanja in v ambulantah družinske medicine,
  • motnje spanja pri otrocih in mladostnikih,
  • motnje spanja in izmensko delo ter poklicne bolezni in
  • motnje spanja in promet.

Sogovornici bosta:

  • izr. prof. dr. Leja Dolenc Grošelj, dr. med., UKC Ljubljana, SPS Nevrološka klinika, KIKN Klinična nevrofiziologija (Prepoznava motenj spanja v Sloveniji) in
  • asist. dr. Barbara Gnidovec Stražišar, dr. med., SB Celje, Otroški oddelek (Motnje spanja pri otrocih in mladostnikih).

Pogovor bo vodila Vesna Pekarović Džakulin, dr. med., specialistka družinske medicine in medicine dela, prometa in športa.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Dogodek je namenjen članom in članicam Zdravniške zbornice Slovenije. Zaradi lažje organizacije dogodka vas vljudno prosimo, da udeležbo potrdite na dogodki@zzs-mcs.si, in sicer do 22. januarja 2019. Prav tako nam lahko na dogodki@zzs-mcs.si že zdaj pošljete tudi vprašanja, na katera želite odgovor, ali pa jih zastavite v živo na dogodku.