Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

NOVO: Mediacijska pisarna na zbornici

12.12.2018 12:16

Pri Zdravniški zbornici Slovenije je začela z delovanjem Mediacijska pisarna, v okviru katere organiziramo in izvajamo:

  • mediacije, namenjene reševanju medsebojnih nesoglasij med pacienti in zaposlenimi v zdravstvu,  različnimi oddelki in vodstvom ter ostalimi vpletenimi v nesoglasja v zdravstvu.

Postopke izpeljejo usposobljeni mediatorji s seznama, objavljenega na spletni strani ZZS tukaj >>>

Izvajamo tudi izobraževanja  in delavnice o mediacijskih veščinah, ki olajšajo delo  zdravstvenih delavcev s pacienti, medsebojne odnose, so preventiva za nastanek sporov in ustvarjajo pozitivno vzdušje med zdravstvenimi delavci ter zdravstvenimi delavci in pacienti.

Prednosti mediacije se kažejo v hitri rešitvi, saj se nesoglasja, ki se rešujejo z mediacijo, običajno razrešijo zelo hitro, neredko že na prvem ali drugem srečanju. Če je problem zahtevnejši, pa je za rešitev potrebnih več mediacijskih srečanj.

Mediacija in učenje mediacijskih veščin ima poleg navedenih prednosti tudi druge pozitivne učinke, saj prispeva k razvijanju učinkovitejših oblik preprečevanja in reševanja nesoglasij, izboljševanju odnosa in sodelovanja med (prej) sprtima stranema in zmanjševanju možnosti zaostrovanja sporov v prihodnje.

Več na spletni strani zbornice tukaj >>>

Vesna Habe Pranjič, univ. dipl. prav., Mediacijska pisarna Zdravniške zbornice Slovenije