Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniške organizacije vnovič opozorile na težave v zdravstvu in se odzvale na Gregoričev odhod iz sveta NIOSB ​

05.12.2018 10:32
KZO_izjava za novinarje_04 12 2018

Predstavniki Koordinacije zdravniških organizacij so včeraj po seji koordinacije v skupni izjavi za medije vnovič javno opozorili na težave, ki pestijo slovenski zdravstveni sistem. Izpostavili so spremembe v zakonodaji, ki že vse od uveljavitve dodatno obremenjujejo delo zdravnikov,  opozorili na zaskrbljujoče nizko zanimanje za specializacije iz družinske medicine in to, da poteka usklajevanje koncesijskih razmerij, ki pa mu Zdravniška zbornica Slovenije nasprotuje.  

Novinarje pa je zanimalo tudi, kako predsedniki komentirajo to, da je Gregorič podal odstopno izjavo in zapustil svet NIOSB.

»Že večkrat sem povedla, da je takšna situacija, kot je bila do današnjega dne, najslabša možna. Večkrat sem predlagala, da se izvede sistemski nadzor, ki pa ga po zakonu lahko odredi le minister. Tak nadzor bi pokazal, da je bilo pri ustanavljanju tega inštituta ogromno nejasnosti in očitno je to eden od razlogov, da se je ta zgodba zdaj zaključila,« je zadnje dogajanje okrog NIOSB komentirala dr. Zdenka Čebašek – Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije.  

Celoten posnetek je dostopen tukaj >>>>