Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pomembno opozorilo Sindikata Praktik.um in Zdravniške zbornice Slovenije za vse izbrane osebne zdravnike na primarni ravni zdravstva ​

29.11.2018 16:10

Sočasno delo na več deloviščih hkrati – izvajanje nujne medicinske pomoči in dežurne službe ali mrliško-pregledne službe in delo v ambulanti izbranega osebnega zdravnika –je nezakonito, saj krši osnovno pravico pacientov do primerne, kakovostne in varne zdravstvene obravnave v skladu z medicinsko doktrino. 

Koordinacija zdravniških organizacij je že septembra lani pisno pozvala direktorje vseh zdravstvenih domov, naj nemudoma uredijo organizacijo in pogoje dela ter tovrstno prakso ukinejo najkasneje do konca leta 2017. Letos so zdravstveni domovi dobili zadostna dodatna finančna sredstva namensko za izvajanje službe nujne medicinske pomoči in dežurne službe, da uresničijo ločitev delovišč. Kljub temu dobivamo s terena informacije, da v večini zdravstvenih domov vodstva zdravnike še vedno razpisujejo v sočasno delo.

Dalje opozarjamo, da mrliško-pregledna služba po veljavnih predpisih ne sodi v okvir službe nujne medicinske pomoči in mora biti organizirana posebej.

V nasprotju s predpisi je tudi opravljanje dela v službi nujne medicinske pomoči in mrliško-pregledni službi brez ustrezne usposobljenosti oziroma predpisanih kvalifikacij za to delo. 

V kolikor vaš delodajalec oziroma organizator službe nujne medicinske pomoči še ni uskladil delovanja z zahtevami iz gornjega poziva Koordinacije zdravniških organizacij, se obrnite na zdravniško zbornico, ki se v sodelovanju s sindikatom družinskih zdravnikov Praktik.um in z ministrstvom za zdravje aktivno trudi normalizirati stanje na tem področju.

Sindikat družinskih zdravnikov Praktik.um

Zdravniška zbornica Slovenije

Dodatne informacije o prijavi vzporednega razpisovanja na več delovišč so tukaj >>>