Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

19.11.2018 16:18

Tudi letos smo tretjo nedeljo v novembru, tradicionalno že dvanajstič, obeležili svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Zavod Varna pot (ZVP) je v soboto, 17. novembra, pripravil osrednjo prireditev v Mestni hiši v Ljubljani. Zbrane so nagovorili Robert Štaba, predsednik ZVP, mag. Violeta Bulc, komisarka EU za promet, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in državna sekretarka ministrstva za zdravje mag. Pia Vračko ter predstavniki institucij, povezanih v trudu za bolj varno mobilnost. V imenu Zdravniške zbornice Slovenije je zbrane nagovorila Vesna Pekarović Džakulin, predsednica Odbora za osnovno zdravstvo.

Zdravniška zbornica Slovenije podpira kampanje ozaveščanja o varnosti v cestnem prometu in podpira ničelno toleranco do alkohola v cestnem prometu.

Zdravniki smo vsakodnevno prve priče tragičnih posledic prometnih nesreč. Zdravimo in spremljamo trpljenje ljudi, ki jim je prometna nesreča usodno spremenila življenje, in tudi tistih, ki so bili povzročitelji prometnih nesreč in so sami postali invalidi. Vidimo, slišimo, sočustvujemo in si želimo, da bi bilo teh tragičnih dogodkov čim manj.

Varna pot 2_bilten