Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Ni preventivnega zobozdravstvenega programa za odrasle in presejalnega programa za otroke iz rizičnih skupin ​

16.11.2018 16:07

Novinarska konferenca zobozdravniki_perevntiva_bilten

Odbor za zobozdravstvo (OZB) Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) je minuli četrtek pripravil novinarsko konferenco o izzivih v preventivi otrok in odraslih v zobozdravstvu. »Zaskrbljujoče je, da danes kljub zelo slabi dostopnosti do zobozdravstvenih storitev ne poznamo  preventivnega zobozdravstvenega programa za odraslo populacijo. Ta epidemijsko zboleva za parodontalno boleznijo, kar dokazujejo tudi študije, ki so bile v manjšem obsegu narejene v Sloveniji«, je opozoril Krunoslav Pavlovič, dr. dent. med., predsednik Odbora za zobozdravstvo Zdravniške zbornice Slovenije. Prav tako bi bil nujen presejalni program za otroke iz rizičnih skupin, je poudarila asist. dr. Tanja Tomaževič, dr. dent. med., spec. otroškega in preventivnega zobozdravstva s Stomatološke klinike in članica Odbora za zobozdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije, saj jih obstoječi načini obravnave ne dosežejo.  

Med najbolj ogrožene skupine v odrasli populaciji sodijo bolniki z demenco in starejši v domovih za ostarele. Med otroki pa tisti, ki so veliko v bolnišnicah in otroci migrantov ter še nekatere druge skupine otrok, ki jih je zelo težko zajeti v programe.  

Celoten posnetek novinarske konference je dostopen tukaj >>>>